88% kan få hjälp!

88% av alla med diskbråck och ländryggsproblem blir hjälpta med kiropraktisk justering. Ändå väntar många in i det sista innan de söker professionell hjälp.  

Kom på föreläsningen den 10 juli kl 18.30 om hur du kan Skottsäkra din ländrygg och lyssna på Nicklas och hur han har hjälpt hundratals människor till helt nya liv. 

Föreläsningen är kostnadsfri men vi har begränsat antal platser så boka dig genom att maila info@newlifeciropractic.se

 

Huvudvärk - det finns hjälp att få!

“Huvudvärk kommer oftare från spänningar i ryggraden och nervsystemet än något annat tillstånd” -Journal of Occupational Trauma.

Det finns statistik som WHO presenterar på sin hemsida som gör gällande att 50% av världens befolkning lider av huvudvärk. WHO säger att huvudvärk är en av de vanligaste neurologiska åkommor som vi lider av. Frekvent huvudvärk ger en negativ effekt på familjelivet, det sociala livet, förmågan att utöva sitt jobb, personligt, och finansiellt. Det finns inga tvivel om att huvudvärk ger en försämrad livskvalité. WHO säger också att det runt om i världen bara är en minoritet som blir rätt diagnostiserade. De fortsätter med att säga att huvudvärk ofta blir underskattat, undererkänt och felbehandlat.

Jag känner igen mig i vad WHO pratar om och jag är ganska säker på att du som lider av huvudvärk också gör det. Främst för att det kan vara väldigt handikappande att lida av huvudvärk. Många lider väldigt mycket och väldigt ofta av huvudvärk. Läkartidningen uppmärksammade detta i en artikel 2007, och genom de studier som har gjorts vid den tiden uppskattade de att 300,000 människor i Sverige lider av daglig huvudvärk. De vanligaste typerna är spänningshuvudvärk, migrän och huvudvärk från läkemedelsanvändning. Ni läste rätt- den vägen många tar för att minska sina huvudvärk kan faktiskt skapa huvudvärk.

Så vad finns det för andra vägar att ta? Min erfarenhet är att många inte får några större alternativ hos sin läkare, annat än piller. Detta gör att väldigt få vet att specifik kiropraktik som riktas mot att minska spänningarna inom ryggraden och nervsystemet i forskning har visat sig att hjälpa människor som lider av detta. Spänningshuvudvärk, migrän och cervikogen (härstammar från nackens strukturer) huvudvärk kan alla på olika sätt komma från fel och skador i nacken. Detta är enligt forskning de kategorier av huvudvärk som är vanligast och det är dessa huvudvärk vi har bäst resultat med.

Behandlingen går ut på att genom mjuka tryck öka funktionen i nacken så att nerverna kan öka sin funktion och därigenom minska den spänning som visat sig vara den vanligaste orsaken till huvudvärk.

Har du huvudvärk själv? Känner du någon som lider av huvudvärk? Kom på vår föreläsning den 29 maj, ring 0431-25660 för att boka in.

//Nicklas Wagner, New Life Chiropractic

"The greatest gift in life is health. Without it, all other things have no value." 

Låt oss titta närmare på detta citat. "Den största gåvan i livet är hälsa". Jag håller verkligen med om att det inte finns något som ens kommer i närheten av att vara lika viktigt i våra liv som vår hälsa. Men att det skulle vara en gåva håller jag inte med om.

Hälsa är inte svårt, men det kräver att man går emot strömmen, att man gör det som få andra gör. Som Albert Einstein sa; "idioti är att göra samma sak och förvänta sig ett annorlunda resultat." Att gå emot strömmen betyder att man väljer annorlunda. Genom att välja annorlunda kan man också förvänta sig annorlunda resultat. Går man med strömmen så ökar risken att ha samma resultat som de flesta andra. 

Hälsa kräver att man gör en ansträngning, och en del av den ansträngningen är att gå emot strömmen. För vad har nåt värde i våra liv om vi inte har vår hälsa? Att gå mot strömmen och göra vad få andra gör, även om folk tycker du är konstig måste väl vara värt det om man sätter det upp emot dålig hälsa, låg livskvalité och begränsningar i livet. Vad säger ni?

Till bättre val & hälsa!
Nicklas

Nyhetsbrev

Hej, hej! 
Vi håller på att ta nästa steg i vår kommunikation med er och lanserar nu vårt nyhetsbrev! Detta är något vi velat göra väldigt länge, men tiden har sprungit iväg, men nu är det äntligen dags!

Med nyhetsbrevet vill vi ge aktuell information och samtidigt inspiration till ett hälsosamt liv. Nyheter, artiklar, recept, övningar och andra bra tips är sånt som nyhetsbrevet kommer att bjuda på.

Prenumerera nedan för att inte missa något!

/Nicklas

Är det säkert att ta smärtstillande?

En ny dansk studie publicerad i European Heart Journal skiner igen ljus på den ökade risken av smärtstillande mediciner, och främst risken av hjärtstopp. Studien konkluderade, efter att ha följt 29000 personer från 2001 till 2010, en 31% ökad risk av att ta receptfria smärtstillande mediciner (NSAID's). Risken ökade upp till en 50% ökad risk vid användning av Diklofenak.

 

Det finns en bättre och säkrare väg. Vi kan bättre.

 

Länk till artikeln: 

https://www.theguardian.com/society/2017/mar/15/ibuprofen-sale-restrictions-study-increased-cardiac-arrest-risk

Det första som skapas...

...i vår kropp efter blommor & bin är vårt nervsystem.  

 

Nervsystemet är till för att styra funktion så som läkning och koordination i kroppen. Någonsin hört talas om att någon bytt nervsystem? Anledningen till att du aldrig hört det är att vi kan inte leva ens den minsta stund utan vårt nervsystem. Det är kort sagt det som håller oss vid liv. 

 

Det kommer mer och mer forskning om hur den kiropraktiska korrigeringen ökar funktionen i hjärnan och ryggmärgen. Ta hand om din rygg och ditt nervsystem- du har bara ett.

 

Lev väl! 

Socker "dödar" vår hjärna

Hej igen! Jag tror inte det har gått någon förbi att antalet fall av Alzheimers ökar, och har så gjort de senaste tiotalen år. Gör man en sökning på nätet om Alzheimers så finns det en uppsjö av olika  kost och livsstils relaterade anledningar till sjukdomen. Det mest troliga är (som med de allra flesta sjukdomar) att Alzheimer´s är en sjukdom med flera olika anledningar. 

 

I denna forskning som jag länkar här har man sett ett samband mellan blodsocker nivåer och risken för Alzheimer´s. Vad forskarna fann var att ju högre en persons blodsocker nivåer var över tid, desto högre risk för att utveckla Alzheimer. Denna forskning går hand i hand med tidigare forskning som gång på gång visat på att diabetiker har ökad risk för Alzheimer´s. Vissa har till och med kallat Alzheimer´s för Diabetes typ 3.

 

Kom ihåg vänner, vi kan leva så mycket bättre!

 

 http://www.sockerchocken.se/forskning/ny-studie-bekraftar-samband-mellan-demens-och-hogt-blodsocker/

Ont i ryggen = ökad dödlighet...

Det är precis vad en australiensisk forskningsrapport visar på. Personerna som hade ont i ryggen hade varje år 13% högre risk att dö en de som inte hade ont i ryggen. Om man läser artikeln så får man också fram att risken blir högre för var år som en person går och dras med smärtan.

 

Lev väl, det finns andra alternativ än de vanliga. Se fliken "Patient berättelser" och ring oss på 0431-25660 för att få din hälsa på rätt köl.

 

PS. Som vanligt så är det inga svenska medier som snappat upp detta, så ni får hålla er tillgodo med en länk till the Telegraph.

 

http://www.telegraph.co.uk/science/2017/02/23/back-pain-increases-chance-early-death-elderly/

Mer tillgänglighet= mer giftfall

 http://www.dn.se/ekonomi/apoteken-har-blivit-fler-men-framfor-allt-i-storstaderna/

 

I DN kan man läsa att vi fått fler apotek, det har väl inte gått någon förbi. Tanken med apoteksreformen (att staten sålde apoteken) var att öka tillgängligheten. Var det någon som hade svårt att hitta mediciner förr??? Vad är hela tanken med Systembolaget? - just det, att vi ska dricka mindre. Statens egen tes när det gäller alkohol, nämligen att ett statligt monopol minskar dricka det kunde man tydligen inte applicera på mediciner. Systembolaget hävdar i sin reklam att de räddar 2000 liv/ år genom minskad tillgänglighet. 

 

Vad är då resultatet av mer tillgänglighet när det kommer till mediciner? Jo, mer förgiftningar. Folk konsumerar mer mediciner. Precis som staten hävdar skulle hända om Systembolaget försvann. Men det är inte så konstigt att politikerna inte kan applicera sin egen logik på en annan potentiellt giftig produkt eftersom läkemedelsindustrin har en mycket mer kraftfull lobby än vad alkohol/ sprit industrin. 

 

Lev väl... 

Gott Nytt År!!!!!

Läser en bok som heter "The paleo cardiologist" av Dr Jack Wolfson. Såg ett citat av Plato som är mer sant nu än när han skrev det; "Strange times are these in which we live when old and young are taught falsehood in school. And the person who dares to tell the truth is called a lunatic and fool." -Plato (427 BC) 

Det farligaste är det vi inte vet...

Är bara tvungen att skriva denna blogg efter att ha tittat på en fransk dokumentär om odlad lax. Den är ca 54 min lång, men det räcker att se de första 4 minuterna. Den är textad på norska bara så ni vet. 

Här är länken;

https://vimeo.com/104376663

 

Nästan varje vecka har jag ett prat om omega-3 och fisk jämfört med en omega-3 olja som kosttillskott. En fisk som lax får inte mirakulöst höga mängder omega-3 i sig bara för att det är en lax. Precis som vi människor beror halterna på vad vi äter. Dessa fiskar får ingen artspecifik föda, och i nästa led så får heller inte vi den omega-3 vi behöver av denna fisk. 

 

Jag vet att det finns företag som jobbat med dessa problem, men tills detta är löst skulle jag avråda från att äta odlad lax. 

 

Med er hälsa i fokus, 

 

Nicklas

Ett Nytt paradigm...

Vi har länge nu levt i det paradigm (ett sätt att se på hälsa) som säger att inte ha symtom är lika med god hälsa. Det betyder att mannen eller kvinnan som avlider i en hjärtinfarkt imorgon är vid god hälsa idag eftersom han/hon inte har några symtom. 

 

För att vända den negativa hälsotrenden vi har idag behöver vi se på vår hälsa genom nya ögon. Nästa steg upp på stegen i hur man ser på hälsa är att förebygga symtom och sjukdom. 

 

Men hur definierar VärldsHälsoOrganisationen (WHO) hälsa? Om någon vet hur hälsa ska definieras så måste det väl va dem? Enligt WHO handlar hälsa om optimal funktion och inte avsaknad av symtom... Det är här när vi börjar prata om optimal funktion som vi behöver titta ett steg högre. Nästa steg upp är en livsstil som främjar hälsa. Detta steg är där man tar steg för att ta hand om sin hälsa i alla aspekter av sitt liv. Lyckas man alltid? Troligtvis inte. Men målet för dess personer är att ta hand om sin hälsa från olika aspekter, och oavsett symtom så har man en livsstil som stödjer och befrämjar hälsa. Detta är det enda sättet vi kan uppnå WHO's definition av hälsa och det enda sättet att uppnå optimal funktion. 

 

Så som vi levt och den definition av hälsa vi har antagit som samhälle har fört oss dit vi är idag. Min syn på hälsa är att vi ska anta och låta oss styras av WHO's definition och därefter söka kunskap om hur vi för en livsstil som får vår mänskliga fysiologi mot optimal funktion. 

 

Håll koll på denna blogg om tips på hur vi närmar oss WHO's definition av hälsa.  

/Lev väl

Första inlägget...

Första blogg inlägget på denna, vår nya blogg/ nyhets sida. Jag trodde faktiskt inte jag kunde göra en hemsida, plus länka den med domännamn, DNS etc och allt vad det heter. Men här är den! Vad tycks???  Det bevisar att vi kan göra allt vi vill bara vi försöker, tror på oss själva och uppsöker rätt hjälp när vi behöver den.

 

Vår sida är gjord för att kunna ändras snabbt och uppdateras när helst vi vill. Har ni nåt ni vill ha på hemsidan så säg till oss. Är det något ni vill veta mer om- tala om det för oss. Under våren kommer Anne slutföra ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat- vårt nyhetsbrev. Du har chansen att påverka vad det ska handla om. Vad är du intresserad av? Den delen av hemsidan som kommer att uppdateras oftast är såklart denna blogg/ nyhets del så se till att kolla in den ofta. 

 

Ha en underbar helg! Med er hälsa som vår största prioritet, 

Nicklas