Det farligaste är det vi inte vet...

Är bara tvungen att skriva denna blogg efter att ha tittat på en fransk dokumentär om odlad lax. Den är ca 54 min lång, men det räcker att se de första 4 minuterna. Den är textad på norska bara så ni vet. 

Här är länken;

https://vimeo.com/104376663

 

Nästan varje vecka har jag ett prat om omega-3 och fisk jämfört med en omega-3 olja som kosttillskott. En fisk som lax får inte mirakulöst höga mängder omega-3 i sig bara för att det är en lax. Precis som vi människor beror halterna på vad vi äter. Dessa fiskar får ingen artspecifik föda, och i nästa led så får heller inte vi den omega-3 vi behöver av denna fisk. 

 

Jag vet att det finns företag som jobbat med dessa problem, men tills detta är löst skulle jag avråda från att äta odlad lax. 

 

Med er hälsa i fokus, 

 

Nicklas