Socker "dödar" vår hjärna

Hej igen! Jag tror inte det har gått någon förbi att antalet fall av Alzheimers ökar, och har så gjort de senaste tiotalen år. Gör man en sökning på nätet om Alzheimers så finns det en uppsjö av olika  kost och livsstils relaterade anledningar till sjukdomen. Det mest troliga är (som med de allra flesta sjukdomar) att Alzheimer´s är en sjukdom med flera olika anledningar. 

 

I denna forskning som jag länkar här har man sett ett samband mellan blodsocker nivåer och risken för Alzheimer´s. Vad forskarna fann var att ju högre en persons blodsocker nivåer var över tid, desto högre risk för att utveckla Alzheimer. Denna forskning går hand i hand med tidigare forskning som gång på gång visat på att diabetiker har ökad risk för Alzheimer´s. Vissa har till och med kallat Alzheimer´s för Diabetes typ 3.

 

Kom ihåg vänner, vi kan leva så mycket bättre!

 

 http://www.sockerchocken.se/forskning/ny-studie-bekraftar-samband-mellan-demens-och-hogt-blodsocker/