Rörligare och mindre ömhet!

Rörligare i nacke i alla riktningar,har tidigare haft nackspärr som jag brukar kunna massera bort. Jag är fortfarande öm i nacken när jag vrider åt höger men inte så besvärad av det som tidigare. Överkroppen har blivit rörligare i sidled och bakåt. Jag hade under första halvåret 2017 ont i ryggen några gånger i veckan på morgonen men det har jag inte känt av under hösten. 

Jag hade under första halvåret fruktansvärd kramp i benen, nästan dagligen. Det blev färre av dem efter midsommar och har avtagit mer och mer under hösten. Jag har inte känt någon kramp alls under november och december. 

Jag har sedan 20 år tillbaka dålig känsel i fingrarna. Operation i handleder och akupunktur har gjort vissa förbättringar. Jag tycker fortfarande jag har domningar i fingrarna och dålig känsel men jag tycker ändå det har blivit bättre under hösten. Bedömningen jag gör är att jag sällan ber om hjälp för att knäppa skjortknappar, jag tycker också jag har lättare att hålla i små skruvar och liknande föremål. Själv inbillar jag mig att den förbättrade rörligheten i nacken har betydelse. 

2018-01-07
Gunnar Vall