Fler patientberättelser

Efter att ha hört er information blev jag nyfiken att testa. Det kändes bra i kroppen.

Jag upptäckte efter några månader att jag inte haft något migränanfall, trots att situationer, som brukar ge anfall, uppstått.

Har haft besvär av migrän i ca 40 år. Mina anfall varade i 3 dygn med huvudvärk, kräkningar, ljus och ljudkänslighet. Läkemedel som jag har fått utskrivet av läkare har inte haft någon större effekt. Det känns jätteskönt att slippa anfall av migränen idag.

Tack! Ann Marie Myllynen

_________________________________________________________________

Jag hade mycket ont i ländryggen och i benet. Hade besvär med att sova, kunde inte hitta någon ställning som kunde avlasta ryggen. Hade mycket svårt för att gå nerför trappor, jag bor i två hus, båda med trappor. Jag hade oerhört svårt att ta mig ner varje morgon. Hade svårt att gå i uppförsbacke. Kunde endast koppla av då jag satt på en hård pinnstol. Kunde inte lyfta någonting. Kunde alltså inte fylla en melitta-kanna med vatten för att koka kaffe.

Jag kunde bara gå 100 meter sedan var det stopp. Slutligen fick jag diagnosen diskbråck, facettledsartros och spinal stenos och ischias. Man rekommenderade operation.

Allt började sommaren 2011 då jag kände av ryggen varje morgon när jag skulle nerför trappan. Nyårsafton 2011-2012 skulle jag lyfta benet över en något hög tröskel för att gå ut på en altan. Då sade det pang någonstans och jag fick ett ”akut ryggskott”. Hela 2013 med problem med smärtor i ländrygg och ben, typ ischias.

Jag sökte hjälp på vårdcentralen 2012. Där blev jag rekommenderad antiinflammatoriska och smärtlindrande mediciner. De hjälpte inte helt. Då fick jag kortisonspruta. Därefter sökte jag ortoped som slutade med kortisonspruta.

Jag sökte 3 olika sjukgymnaster och2 olika kiropraktorer. Gick på massage…röntgen, MRx2 och ortopedspecialist både i Stockholm och Ängelholm. Funderade allvarligt på operation men ville försäkra mig om att bli bra i så fall. Ingen kunde ge mig garanti.

Stod under hela 2012 och 2013 på mycket starka smärtlindrande mediciner såsom Diklofenak, Paracetamol, Ibuprofen, Gabapentin, Lyrica, Targiniq, Morfinplåster i olika styrkor, morfintabletter etc. etc.

Jag hade definitivt gett upp då en god vän såg en helsidesannons i lokalbladet. Det verkade lite för bra för att vara sant men jag hade inget bättre att göra än att göra ett sista försök. Jag kunde ju i alla fall gå på introduktionen. Den 30/12/2013 satt jag kl. 18.00 på introduktionen som Anne Wagner höll i. Det var tråkigt väder och jag väntade mig ingenting. Hon verkade dock så trovärdig och entusiastisk att jag bestämde mig för att försöka mig på behandlingen, vad det nu var. Den 14/1 2014 kom jag till Nicklas Wagner som gjorde scanning och allmän undersökning av ryggen. Jag började med justeringar 2 gånger i veckan. Behandlingen tar 5 minuter plus att man har rörelser att göra hemma. Detta verkade konstigt. Men, min sambo hejade på mig och körde mig 2 gånger i veckan till Ängelholm. Annelie i receptionen är ett under av tålamod och snart hade vi kommit överens om flera veckors behandlingstider.

Jag tror att skillnaden mellan NLC och andra behandlingsformer är att de direkt talar om, om de kan hjälpa eller inte. Dessutom är det en lång behandlingstid. Jag fick besked 12 månader och hade aldrig gått på det om inte Nicklas allvarligt hade sagt att ”annars var det inte lönt”. Han kunde utlova att jag skulle bli nästan bra. Man har inte pushat ”eget gymnastikprogram” men jag har förstått att det är mycket viktigt. Alla har varit så snälla och förstående.

I maj månad, efter 4 månader, började det gå att sova på nätterna, gå i trappor, gå en timmes promenad med hunden. Jag övergick i juli månad till en justering i veckan i stället för 2. Jag kämpade på med rörelserna och kunde i augusti säga att jag var nästan bra. Peppar peppar. Dammsugning och tunga lyft gick fortfarande inte bra.

Nu är det oktober 2014 och jag har tagit en weekend med tunga lyft och dammsugning. Det verkar hålla. Men jag är mycket orolig att smärtorna ska komma tillbaka.

Jag slutade med alla mediciner den 14/1 2014. Först i början tvingade jag mig till att inte ta några tabletter men efter ett par veckor gick det bra att vara utan. Jag lever efter devisen att ryggen är till för att användas. Rörelserna och promenader är a och o. Kommer att fortsätta så, så länge jag lever. Jag är nu 77 år och ser fram emot många bra år med en bra rygg.

 Vart tog ischiasen och värken vägen?? Det är ett mirakel och ni på NLC skall ha så mycket tack för allt ni gjort och för att ni finns. Naturligtvis har jag fortfarande lite känningar men det är i nuläget försumbart. Särskilt tack till Nicklas som är den som har behandlat mig hela tiden, ditt glada humör och aldrig sinande optimism har varit till stor hjälp.

Ann-Christin Högberg, Helsingborg

____________________________________________________________________________

När jag började hos New Life Chiropratic hade jag problem både med ryggen och med min arm. Det kändes som sår inne i ryggen, hade väldiga smärtor i ryggen och sov jättedåligt. Så hade jag haft det sedan 2007.

Jag sökte läkare men fick bara till svar att jag fick leva med det, finns inget att göra, bara ta tabletter helt enkelt. Läkaren trodde att jag var dum i huvudet och trodde inte att jag hade ont. Då känner man sig väldigt lite och så misstrodd.

Min syster tipsade mig om NLC. Hon hade blivit bättre så jag beslutade mig för att prova jag också. Mina upplevelser hos NLC har varit jättebra. Hade ont i början av behandlingen men nu har det blivit jättebra. Det tog några månader innan jag märkte att min kropp började läka.

Jag mår mycket bättre och min kropp fungerar som den ska. Har inte ont längre. Jag hade aldrig mått så här bra om jag inte hade gått hos NLC.

Nu är jag i wellnessfasen, 2gg/månad,  vilket betyder att jag blir justerad förebyggande. //Birgit Bengtsson

____________________________________________________________________________

Innan jag kom till New Life Chiropractic hade jag jätteont och var helt kass. Hade svårt att sova och var uppe flera timmar per natt. Jag kunde bara gå korta sträckor åt gången, jag som älskar att gå.

Problemen började precis efter jul. Det blev bara värre hela tiden. Jag sökte hjälp på Laxen i Ängelholm och hos en ortoped i Höganäs.

Mina upplevelser hos New Life Chiropractic är mycket positiva på alla sätt och vis. Jag trivs jättebra. Redan efter 5-6 gånger märkte jag skillnad, min kropp började läka. Det är inte helt borta men jag sover mycket bättre och jag kan ut och gå mycket. //Birgit Olofsson

____________________________________________________________________________

Innan jag kom till NLC hade jag fruktansvärt ont i nacken, skulderbladen, hela ryggen i princip. Domningar och stickningar i händer, trött, stressad, dåligt humör och svårt att kissa. Kunde knappt böja huvudet bakåt när jag skulle måla mascara på fransarna. Var stel och hade dålig balans.

 

Jag hade haft de här problemen i ca 15 – 17 år. Jag har under dessa år inte sökt någon hjälp utan tagit smärtstillande och smörjt med tigerbalsam.

Mina upplevelser hos NLC är mycket positiva. Bara att få höra utav Nicklas att han kunde hjälpa mig var som en stor sten som föll. Lättnad…….

Det tog bara 3 behandlingar innan jag kände skillnad, min kropp började läka.

Nu är jag på G. Mina domningar och stickningar i armar och händer är borta. Jag sover mycket bättre, är mycket rörligare i kroppen och jag kan vrida på huvudet nu. Jag är rörligare i hela kroppen, har bättre balans och framför allt bättre hållning

Nu kan jag cykla igen. Jag har tappat i vikt och det är för att jag mår så mycket bättre. Jag har knappt någon smärta mer och mina händer orkar handarbeta igen utan att det gör ont i nacke och axlar.

Vad hade jag gjort utan New Life Chiropractic? En ny start på mitt liv. //Carina Svensson

____________________________________________________________________________

Innan jag kom till New Life Chiropractic hade jag ofta ryggont som begränsade mig i olika avseende. Jag hade 3-4 ryggskott/år. De problemen har jag haft i minst 10 år. Jag har tidigare sökt hjälp hos både sjukgymnast och naprapat.

Upplevelserna hos New Life Chiropractic är att de har en seriös framtoning och ett professionellt men personligt bemötande.

Efter 3-6 månader började jag märka skillnad. Min kropp började läka.

Idag mår jag mycket bättre. Har fortfarande lite ryggont, men inte alls lika ofta. Jag återhämtar mig betydligt fortare. INGA RYGGSKOTT PÅ ETT ÅR!

 Christian Zeise

____________________________________________________________________________

Jag började att  få ont i ryggen i högstadiet, gick till skolsköterskan och skolläkaren men jämna mellanrum. Vilket resulterade i absolut ingenting. Varit aktivhela livet med både hästar, hundar och fotboll. Var med om en ridolycka på högstadiet, flög av och blev sparkad i huvudet/nacken med 2 hovar.

Läkarna likviderade olyckan med en whiplash skada då huvudet flög som vid en krock. Efter olyckan var det inte tal om att sluta rida, såklart. Men värken i nacken var fruktansvärd. Läkarna skickade mig till sjukgymnaster hit och dit i ca 9 år. Det hjälpte tyvärr inte.

Värken och migränen fortsatte. Ännu en olycka från hästryggen skedde i 3:an på gymnasiet, men då slår jag svanken och hade ont länge. Blev även då skickad till sjukgymnast, det hjälpte lite grann. Jag slutade att åka runt och fick då starkare värktabletter som jag även ätit från allra första början.

Värken resulterade i sömnproblem, vilket har förbättrats maximalt sedan jag började på NLC.

Sen jobbade jag några år på olika tunga jobb. Man lär sig tyvärr att leva med smärtan. Jag jobbade ett tag som städerska hos en kvinna som var patient hos er. Hon berättade varmhjärtat om er och gav mig även broschyrer att läsa. Jag berättade om er för min familj. De flesta rynkade på näsan och sa hmmmmm………. Fungerar verkligen det???

 Men min farbror hoppade på direkt. Så vi bokade tid för föreläsning hos Anne, och vi satt där och lyssnade med stora elefantöron och ögon stora som tefat, så intressant var det.

Vi kände båda två att det som Anne pratade handlade om oss och våra problem utan att hon ens träffat oss tidigare. Sedan var det dags för undersökning och därefter blev det justering 2 ggr/vecka.

Detta är ca 3 år sedan och vi går fortfarande hit och blir justerade. Redan efter första justeringen försvann värken och den strålande smärtan ner i ena skinkan och har varit borta sedan dess.

Värken i rygg- nacke- axlar blev genast bättre, trodde ej att det var sant. Migränen försvann, nu kommer den högst en gång per år.

Så sköter jag mig med att göra rörelseövningarna, dricka vatten, träna och gå och blir justerad regelbundet så fungerar kroppen otroligt bra. Jag älskar att gå hit till NLC, alltid varmt och trevligt bemötande.

Jag får ett gratulationskort på min födelsedag varje år som uppskattas enormt mycket. Jag kan varmt rekommendera detta fantastiska och mysiga ställe.

Kramar Daniella Ljungqvist

____________________________________________________________________________

Innan jag kom i kontakt med NLC kunde jag inte gå 50 meter på grund av smärtor i benen. Jag hade haft problemen i 10 år, men det blev bara värre och värre de sista 2 åren.

Jag hade sökt hjälp både hos sjukvården och hos sjukgymnast men ingen där kunde hjälpa mig.

Mina upplevelser hos NLC är mycket positiva. Det har varit bekvämt att komma hit och det har alltid känts bra.

Det tog ganska lång tid innan jag märkte några resultat, ca 6 månader. Då var jag redo att ge upp. Mina barn pushade mig att fortsätta och tur var det .

Idag är jag så tacksam mot min familj som stöttade mig så att jag inte gav upp. Jag kan promenera nästan obehindrat. Energin är tillbaka och humöret är på topp igen

Doris Rosenblom

____________________________________________________________________________

Innan jag kom till er hade jag jättemycket migrän, en till två gånger i veckan.  Jag var trött och sliten väldigt stresskänslig. Rent ut sagt så mådde jag mycket dåligt.

Problemen började 2004.

Jag sökte hjälp hos min husläkare, ortopeder och även sjukgymnast. Dom sa att jag skulle röra på mig, ta smärtstillande och migränen fick jag leva med.

Jag kunde inte jobba, inte träffa vänner och bekanta och orkade inte ha sociala aktiviteter.

Till slut sökte jag en kiropraktor för jag tänkte att dom är noga och följer upp sina patienter. Jag kom i kontakt men New Life Chiropractic.

Där blev jag mottagen på bästa sätt av engagerade kiropraktorer. Mina förväntningar var ganska stora då jag ville prova ett nytt koncept.

 Det tog inte särskilt lång tid innan jag märkte resultat, några veckor kanske. Jag hade mindre migrän och mindre smärtor i rygg och nacke.

Jag mår mycket bättre nu och kan göra mer saker i livet. Visserligen har jag mina begränsningar pga. fibromyalgin. Migrän har jag väldigt sällan. Det har blivit en stor skillnad för mig.

 Eva Ljung

____________________________________________________________________________

 

Jag har jobbat med barn i 30 år, både syskon och småbarnsgrupp. I småbarnsgrupper blir det mycket lyft, man sitter på golvet och inte alltid i rätt ställning. Det har gjort att ryggen och blivit sliten och som följd har det blivit smärtor i både rygg och nacke.

Jag har spelat golf i många år och hade inte kunnat spela så mycket om jag inte gått och fått hjälp hos New Life Chiropractic. Jag började hos Anne och Nicklas när de öppnade sin praktik och har blivit mycket bättre i min rygg och nacke. Innan dess sökte jag hjälp hos sjukgymnast.

 Det tog ett tag innan jag märkte någon skillnad men nu är det så mycket bättre.

Jag har följt deras rekommendationer hela tiden och går numera 2 ggr i månaden.

Bemötandet har varit fantastiskt.

Eva-Kajsa Persson

____________________________________________________________________________

Jag hade ständig värk i min rygg och neråt ben och fötter. Har gjort en ryggoperation innan men det blev inte bättre. Jag hade fortfarande nervvärk i ryggen.

När jag fick syn på en annons till New Life Chiropractic, tog jag tag i det sista halmstrået.

Jag kom dit lite skeptisk, tänkte att” kan detta verkligen göra någon nytta??”

Jag gick igenom undersökning och var på återbesök och på började min behandling. Efter några månader började jag känna att något var på gång. Jag började läka sakta men säkert.

Jag mår mycket bättre nu. Jag kan ta längre promenader. Innan kunde nervsmärtan komma på det mest olämpliga tillfällen.

Efter lite mer än ett år mår jag bra och nu är det trädgårdsarbete som gäller igen.

Tack snälla för vad ni, Anne och Nicklas har gjort för mig. Är så tacksam.

Ingegerd Fasth

____________________________________________________________________________Innan jag kom till New Life Chiropractic hade jag ständigt spänningar och smärta i nacken, men även smärta i resterande rygg. Jag var stel i hela ryggen och hade flera nackspärrar om året.

Jag hade gått med problemen länge, 23 år, och jag har sökt hjälp hos många olika, t ex sjukgymnaster, naprapat, andra kiropraktorer och även ortoped.

Hos New Life Chiorpractic koncentrerar man sig inte bara på det akuta utan man bygger upp från början så att säga. Det är nog det som skiljer sig från andra alternativ.

Efter 2 justeringar i veckan i ca 8 veckor, började jag känna ordentlig skillnad.

Jag mår mycket bättre, slipper akuta nackspärrar. Min hållning har blivit bättre. När jag tidigare gånger skottat snö har jag knappt kommit upp ur sängen och haft jätteont minst en dag efter.

Nu skottade jag hemma och hos min mamma, visst jag vaknade lite stel och var väl lite stel under dagen, men INGEN smärta alls!!

När jag kom på vad som orsakat stelheten hade jag ett stort leende på läpparna resten av dagen. Det var ju en enorm skillnad och en väldig lättnad.

Nu orkar jag leka mer med mina goa aktiva ungar. Helheten är så mycket bättre, så TACK!!!

Jeanette Lindahl

____________________________________________________________________________

 

Jag mådde inte så bra innan jag kom till NLC. Jag sov dåligt, hade orolig mage och var stressad. Det hade varit så ganska länge.

Jag hade inte sökt hjälp någon annanstans tidigare.

Mina upplevelser hos NLC är enbart positiva med bra bemötande och proffsig behandling. Det tog ca 3 månader innan jag märkte att min kropp började läka.

Jag har blivit justerad i ca 4 år, nu har jag haft ett uppehåll på 3 månader och det märks tydligt att behovet av regelbundna justeringar behövs så nu återupptar jag behandlingen igen.

 Johan Iacobi

_________________________________________________________________

Jag heter Karin Olsson och arbetar som enhetsekonom på ett börsnoterat företag i Helsingborg. Jag jobbar främst med ekonomiredovisning. Arbetet är oftast stressigt och tidspressande, med bokslut varje månad. Veckoarbetstiden varierar mycket och ibland kan arbetet upplevas som mycket stressigt. Jag sitter också framför min dataskärm minst 8 timmar/ dag i sträck.

Jag fick kontakt med New Life Chiropractic via en kompis som blivit behandlad under en längre tid och upplevde detta mycket positivt. Hon varnade mig dock för att detta kommer att ta tid och man arbetar inte med snabb behandling utan långsiktigt. Detta var jag införstådd med när jag började min behandling.

Först fick jag komma på ett informationsmöte där Anne informerade om behandlingssätt. Därefter fick jag fylla i ett dokument och blev inbokad på en kroppsskanning. Denna kroppsskanning startade med att jag fick väga mina två kroppshalvor och jag hade stor skillnad på höger och vänster. Jag hade också ca 2,5 cm bernlängdsskillnad. Detta visste jag om eftersom jag både gått hos kiropraktor och sjukgymnast. Jag har fått inlägg men dessa har jag bara använt i perioder.

Hela ryggraden skannandes in och det blev mycket svart och rött. Då blir man lite rädd, fast man vet att om man inte sköter sig som man ska är man aldrig beredd på dålig information.

Efter detta fick jag en massa tider, startade med 3 ggr/ vecka och därefter skanning igen. Denna skanning var mycket bättre och jag hade gjort mina övningar ordentligt 2 ggr/dag. Det är så att om jag betalar för något ser jag till att jag utför det jag blivit tillsagd.

När jag skulle göra min tredje skanning hade jag fått mera ont längre ner i ryggslutet. Denna skanning blev inte bra alls och jag vet inte varför. Antagligen på grund av min stress.

Jag har gått hos både Anne och Nicklas och det har varit mest Nicklas som justerat mig. Han peppar mig hela tiden och jag har blivit medveten om hur min kropp reagerar. Jag har inte blivit helt bra än men mycket bättre och jag vet precis hur jag ska göra för att inte få mina skov.

Jag ska stå upp mera och arbeta framför datorn.

 Micropauser är jätteviktiga.

 Inte köra upp axlarna vi stress.

Röra på mig mycket mer.

Inte fokusera för mycket på mitt arbete utan satsa mer på min fritid.

Jag har mindre smärta under lediga perioder så jag vet att arbetet förorsakar det mesta onda.

Jag har lärt mig väldigt mycket och jag upplever mina kiropraktorer som mycket positiva. Det är väldigt kul att komma dit och inte minst Annelie är alltid glad och på gott humör. Ibland vill jag faktiskt stanna och prata länge med henne. Hon kommer också med en massa idéer och jag har fått ett eget tabata program av henne.

Så jag tror att så länge jag arbetar kommer jag att gå kvar, jag behöver verkligen mina justeringar, och jag vet ingen annanstans där jag kan få bättre behandling.

Tack så mycket för att ni finns!

Kram

Karin Olsson

_____________________________________________________________________________________

 

Jag sökte till New Life Chiropractic för min ryggvärk. Jag hade haft problem i ca 1 år. Sjukgymnasten på arbetsplatsen kunde inte hjälpa mig med dom problemen jag hade.

Jag ville ha en mjukare behandlingsform där man inte sliter och drar.

Upplevelserna hos New Life Chiropractic är bara positiva.

Läkningen satte igång och resultaten kom gradvis, kanske redan från början.

Jag mår så mycket bättre med snabbare återhämtning efter justering.

Katarina Holmqvist

_____________________________________________________________________________________

 

När jag fick kontakt med New Life Chiropractic hade jag det mycket dåligt.

Jag hade varit sjuk sedan 1993 och ingen tycktes kunna hjälpa mig.

Jag hade sökt mig till ortopedspecialister,

men fick bara mer tabletter och dom sa att jag fick lära mig att leva med smärtan.

När det var som värst, kunde jag inte gå och fick hjälp med toalettbesök och att duscha.

Ärligt talat så hade jag inga förväntningar, jag trodde det var kört för min del.

Jag har upplevt en sådan förbättring att jag inte tror det är sant.

Det blev bättre mellan 1:a och 2:a scanningen så jag kunde inte hålla mig för tårar.

Idag mår jag så bra att det inte går att tro att jag var så dålig innan.

 För min del är det värt varenda krona.

Tack  Anne och Nicklas för vad ni gjort och gör för mig.

 Kerstin Ravn

_____________________________________________________________________________________

 

När jag kom till Anne och Nicklas mådde jag inte så bra.

 Det var tänkt att jag skulle ha opererat min rygg, men ortopeden ville sätta 4 st skruvar i min rygg därför tackade jag nej till operation. Jag vet ju inte vad en sådan operation skulle inneburit för mig.

Har haft ont i ryggen i många år. Till sist måste jag göra någonting för att lindra det onda.

Sökte hjälp hos min läkare som skickade mig på magnetröntgen. Där kunde man se hur dålig min rygg hade blivit. Har provat andra kiropraktorer men de har inte kunnat hjälpa mig. Jag fick inte någon hjälp förrän jag kom till New Life Chiropractic.

Jag var först på en intressant föreläsning, ett så kallat informationsmöte, Hälsa i balans, sedan beställde jag en tid där vi gick igenom mina problem med ryggen. Det var ingen vacker syn när jag hade blivit scannad. Men Nicklas förklarade hur vi skulle bygga upp min kropp för att den skulle bli bättre.

Första veckorna gick jag 2 ggr per vecka för att kroppen skulle börja attfungera på ett bättre sätt. Det har varit en bra upplevelse att få denna behandling, för efter en tid började jag att känna att min rygg började att svara på denna behandling. Det har tagit sin tid men idag kan jag leva ett normalt liv och det är värt allt.

Jag har gjort min del av behandlingsplanen och följt noggrant det som står i hälsopärmen.

Idag är jag så tacksam att jag kom till Anne & Nicklas, de har hjälpt mig så att jag slipper operera ryggen.

Hälsningar

Kjell Johansson

_____________________________________________________________________________________

 

Mina så kallade ryggbesvär började 1985. Sedan dess har jag sökt all hjälp som går att hitta. Allt från magnetröntgen, kiropraktor, neurologer, naprapater, ortopeder ”Just name it” Jag kan göra listan hur lång som helst. Jag blir bara matt och trött. Så matt och trött blev jag till slut, så jag var på väg att ta mitt liv. Smärtan var outhärdlig!

Den förändrade hela mitt liv.

Från att ha varit en aktiv person, fick jag sälja min häst, sluta jaga, hålla upp med mina hundkurser, sluta tävla med min hund, såväl lydnad som jaktprov. ( Vi var ett av Sveriges vinstrikaste ekipage )

Det hela slutade i en bröstcancer och en skilsmässa!

Livet var outhärdligt tills jag en dag hittade en annons i tidningen: New Life Chiropractic. Vad hade jag att förlora???? – Inget.

Där är jag idag. Fortfarande besvärsfri i fyra år.

Evigt tacksam såväl till Nicklas som till Anne. Inte Annelie att förglömma som alltid gör sitt bästa för att hitta en tid som passar mig.

Vem av oss servar inte sin bil varje år? Numera servar jag hellre mig själv och då har jag valt New Life Chiropractic i Ängelholm som för mig är det enda och bästa alternativet.

Lever idag helt smärtfri. Helt otroligt!

Ge dem och dig själv den tid som behövs för att bli rehabiliterad. Det sker inte på en dag.

Ha tålamod!

En dag vaknar du upp smärtfri. Tro mig!

 

Ja, vad handlar då detta om?

Jo, en stor kompetens som de vid New Life Chiropractic besitter, där man ser till helheten.

 Lena Thyden

_____________________________________________________________________________________

 

När jag fick frågan om hur jag mådde innan jag började hos New Life Chiropractic, var det svårt att svara på för man vänjer sig suggestivt vid smärtan och begränsningarna. När första scanningen var gjord blev jag både chockad och ledsen, men ändå förvissad om att jag äntligen kommit rätt.

Problemen började redan på 80-talet med ischias och värk i nacke-axlar, men fick diagnosen år 2000

Jag har sökt hjälp på många ställen: Företagshälsovården, Läkargården, Smärt rehab, Kiropraktor Nelsen, Thaimassage och sjukgymnast. Tja………….

Det fanns mycket jag inte kunde göra tidigare men tänkte inte så mycket på det förrän jag kunde göra det igen.

Jag har hela denna tid vetat att alla sjukdomar man drar på sig kan läka, men det gäller att ah rätt inställning och att hitta rätt nyckel och det kände jag genast att jag hitta men visste att det skulle ta tid.

 Mina upplevelser hos New Life Chiropractic har varit BRA! Ni är helt underbara!

Det tog 3-4 månader när jag märkte att jag kunde vrida huvudet för att se bak och inte hela kroppen, och att jag kunde hålla ”tio i två” och inte ”tjugo i fyra” i ratten.

Jag har fortfarande en bit kvar att vandra, men denna sommaren har jag flyttat 10m2 jord till rabatter plus att jag har flyttat MÅNGA växter( grävt upp- grävt ner). Detta hade jag inte klarat förra sommaren. Jag klarade att köra bil 100 mil på 2 dagar förra sommaren. Tidigare var rörelsevidden max 10 mil. Har målat en hel del, klarade jag inte tidigare. Dock klara jag inte den stora rollern utan får klara mig med den minsta. Ändå ett klart framsteg.

Är för frisk för sjukgymnastik i betydelsen ”sjuk”. Nu ska jag börja på gym istället ( dock med program som sjukgymnasten utformat). Jag sover för det mesta bra vilket jag inte gjorde innan. Magen mår bättre. Hela jag har en helt annan energi nu.

Hade bara önskat att behandlingen gått på högkostnadskortet för det handlar om många slantar men VÄLANVÄNDA.

Kram alla som förändrat mitt liv.

Lotta Kjellgren

_____________________________________________________________________________________

 

Tänkte bara skriva ner några rader och berätta hur bra jag tycker New Life Chiropractic har varit för min kropp, hela min kropp, både psykiskt och fysiskt.

Innan justeringarna hade jag ont i min rygg och nacke (har haft ett tungt jobb i många år). Trodde väl inget kunde fixa detta. Har försöktmycket ! ( kortsiktiga lösningar)

Redan efter 8-10 gånger kändes en liten skillnad, och det blev bättre. När jag gick upp på morgonen, hade jag inte så ont i kroppen. Kroppen hade fått vila på natten. Kände mig starkare, ryggen sa inte emot så mycket .

Detta har påverkat mig psykiskt också. Har fått mer energi.

Har fått min andra scanning i dagarna, där märks de förändringar som min kropp själv känt av.

 2008-11-24

Mona Nordström

______________________________________________________________________

 

Jag mådde väldigt dåligt, hade ont i min vänstra höft samt en förfärlig yrsel som besvärade mig mycket.

Problemet med höften hade jag haft i ca ett år som bara blev värre och värre. Yrseln kom att tillta vilket gjorde att jag kände mig osäker och spänd.

Jag sökte läkarvård och blev röntgad i höften. Det visade en förslitning men inte tillräckligt för en operation. Gick även på sjukgymnastik.  Yrseln berodde troligtvis på kristaller i örat. Fick ett schema som jag skulle göra men det blev inte bättre.

Att komma till New Life Chiropractic blev min räddning. Jag blev scannad, fick information om hur jag kunde få hjälp samt hur jag själv kunde hjälpa till för att läka min kropp. Jag började min justeringsplan, gjorde mina rörelseövningar och tog min Omega 3. Och det gör jag fortfarande. Försöker också tänka på vad jag äter.

Efter några justeringar märkte jag att yrseln släppte, den var inte så påtaglig. Höften blev efterhand bättre men tog längre tid.

Idag känner jag inte av yrseln. Höften kan ge sig till känna men det beror lite på vad jag tagit mig för, hur jag sitter och hur jag står. Jag tycker även att mitt allmäntillstånd har blivit har bättre. Jag är aktiv och ser ljust på framtiden.

Min tacksamhet till New Life Chiropractic är stor för den hjälp jag har fått.

 Kram

Bodil Olsson

_____________________________________________________________________________________

 

Jag är en kille på 32 år och jag har sen jag var liten haft stora problem med mina luftrör, samt astma och pollenallergi.

Har sökt mycket hjälp på sjukhus och fått utskrivet en massa mediciner som ej har hjälp mig. Jag hade andnöd varje natt och det var obehagligt.

Jag sökte andra vägar eftersom sjukvården inte kunde hjälpa mig. Min första kontakt var en naturläkare: Lars- Göran Cronberg där jag fick 3 sorters naturmediciner jag skulle ta i ett par veckor för luftrören samt hostan jag haft i över 3 månader. Det hjälpte mig lite i alla fall.

Sen tog jag kontakt med New Life Chiropractic hösten 2009. Detta var min sista utväg.

Jag blev till en början justerad 3 ggr per vecka.

Problem med luftrören har jag mest haft på sommaren varje år då björken slår ut men på senare tid har jag fått mer problem och en otäck hosta även på hösten.

Jag har sökt hjälp hos min husläkare och på akuten men det har bara blivit sämre. Fick en stöddos varje gång på 30 st betapred piller.

Sen sökte jag upp naturläkaren Lars-Göran Cronberg och han har också varit till stor hjälp.

Hösten 2009 började jag mina behandlingar hos New Life Chiropractic och jag var lite skeptisk i början därför att jag inte blivit hjälpt innan. Men efter några behandlingar kände jag stor skillnad. Jag kunde börja andas.

 Det tog ca 6 veckor.

Sen har jag fortsatt att gå hos NLC regelbundet, och idag går jag 2ggr per månad.

 Sedan 2009 när jag började har det blivit bättre och bättre och idag är mina luftrör 100%  bra. Tar nya mediciner, kan andas bra och hostar inte mer. Så jag är ett levande bevis på att det hjälper. Det kostar en del men det är det värt!

Idag 2012 mår min kropp bara och mina scanningar har blivit bättre och bättre. Jag är både tacksam och glad att jag fick hjälp av NLC.

Tack Anne och Nicklas!!! Utan er hade jag inte levt idag.

Rekommenderas varmt.

 Med vänlig hälsning

Daniel Stefansson

_____________________________________________________________________________________

 

Innan jag kom till New Life Chiropractic jobbade jag, men kände att det inte gick i längden. Jag var ofta sjukskriven. Hade tankar på förtidspension vilket gjorde mig deprimerad.

Jag hade haft problem i ca 15 års tid, först lite och sedan mer och mer.

Den hjälp jag har sökt har varit akuten, vårdcentraler och sjukgymnastik. Det enda som hjälpt var smärtstillande som jag egentligen inte ville ta men var tvungen på grund av smärtan.

Jag har alltid fått ett gott bemötande på New Life Chiropractic .  De har alltid tagit sig tid till att prata och förklara vad som händer med ryggen,  man har aldrig känt sig till besvär utan alltid fått förståelse.

Det tog nog 6 månader innan jag kände att detta inte var någon tillfällig förbättring utan att perioderna då jag inte kände av ryggen blev längre och längre.

Idag är allt tvärtom mot innan jag kom till New Life Chiropractic. Istället för att ha en eller ett par bra dagar i månaden så har jag en eller ett par dåliga dagar varje månad.

Idag har jag hopp om min framtid och behöver inte oroa mig.

 Jonas Svensson

_____________________________________________________________________________________

 

Jag mådde väldigt dåligt innan jag kom hit. Var sjuk alltid och hade bihåleinflammation hela tiden. Så fort jag var i närheten av någon som nös eller hostade så blev jag förkyld som sedan blev bihåleinflammation av det.

Jag åt jättemycket antibiotika, vissa perioder följde antibiotika kurerna i varandra, det tog aldrig slut. Så har jag haft det sedan många år tillbaka. Jag har även värk i nacke, axlar och rygg och det har jag haft sedan mellanstadiet.

 Det hela blev ohållbart. Jag bara låg i sängen och hade jätteont och var jätteledsen.

Jag har sökt både läkare och sjukgymnast utan vidare resultat. Blev behandlad med akupunktur som hjälpte lite men inte speciellt bra.

Sedan jag började på New Life Chiropractic har jag bara haft 2 bihåleinflammationer och det alldeles i början av min behandling. Så det har blivit betydligt mycket bättre.

Jag kan säga att det verkligen hjälper att få kiropraktiska justeringar. Jag kan vistas bland människor som är förkylda utan att jag blir sjuk och det är underbart. Det syns även tydligt på skanningarna hur mycket bättre jag har blivit.  Det inte bara känns i kroppen utan syns tydligt på skanningarna.

Jag har inte behövt gå till läkare på evigheter,( innan fick jag frikort hur snabbt som helst eftersom jag var sjuk hela tiden) och DET är bra.

Jag kommer inte ihåg hur lång tid det tog innan jag märkte förändring men det gick ganska fort. Jag kunde trappa ner mina värktabletter relativt snart.

Nu är jag nästan aldrig sjuk, mitt immunförsvar är så mycket starkare!

Sandra Bohman

_____________________________________________________________________________________

 

Orsaken till att jag sökte hjälp hos New Life Chiropractic var ryggproblem, hade mycket besvär med dessa. Dessutom lider jag av funktionella tarmbesvär sedan många år tillbaka.

Ryggproblemen har jag haft i säkert 10år och tarmbesvären mycket längre än så.

Beträffande ryggproblemen har jag sökt flera kiropraktorer och sjukgymnaster tidigare. Tarmbesvären har undersökts ett flertal gånger på sjukhus under årens lopp. Även homeopater. Noll resultat!

Mina upplevelser hos New Life Chiropractic är enbart positiva. Har hela tiden försökt följa de anvisningar som jag har fått, vilket jag anser är mycket viktigt för bra läkning.

Det tog ca 6 månader innan jag märkte en förbättring i kroppen och det kom en del bakslag. Ordentlig fart blev det när jag ändrade mina matvanor. Slopade helt spannmål och mejeriprodukter. Det är nu 5 månader sedan.

Nu mår jag bra och min kropp fungerar utmärkt vilket även scanningarna visar.

Jag är mycket tacksam för dessa behandlingar som gett mig så mycket positivt för min hälsa.

Jag rekommenderar på det varmaste denna behandling.

Med vänliga hälsningar

Bengt Carlstein (snart 79 år)

_____________________________________________________________________________________

 

När jag kom till New Life Chiropractic hade jag mycket ont i ryggen och var väldigt stel. I5 år hade jag haft det så och mest problem hade jag med att stå längre stunder.

New Life Chiropractic är det första stället jag har sökt hjälp hos. Mina förväntningar var att min smärta skulle minska eller kanske försvinna helt. Jag mår så mycket bättre nu och det tog ungefär en månad innan jag märkte att min kropp började läka.

Efter 26 justeringar är jag nästan smärtfri och mår så mycket bättre. //Caroline Olsson

____________________________________________________________________________

 

Innan jag kom hit hade jag jätteont i huvudet, axlarna och nacken.  Det fanns dagar då jag var helt utslagen, då jag bara låg och kräktes och kunde i princip inte vara uppe. Jag har sökt hjälp hos sjukvården, gått på sjukgymnastik i många många år, akupunktur och massage, som inte hjälpte alls, men det har bara hjälp lite.

När jag började här så gick jag tre ggr per vecka. Efter 8-10 ggr märkte jag skillnad, då försvann de där dipparna där jag bara låg och kräktes av smärta.  Jag har inte haft en enda av de djupa dipparna sedan jag började bli justerad.

När jag gick ofta så försvann värken, när det blir längre mellan gångerna finns den där men det är mycket bättre mot vad det varit.

Det som jag märker allra mest är att mitt immunförsvar har blivit så mycket starkare. Jag var förkyld jätte ofta, hade bihåleinflammationer och många urinvägsinfektioner. Allt det är i princip borta, det händer att jag blir förkyld men det går över snabbt och blir aldrig bihåleinflammation. Jag har inte haft en enda bihåleinflammation eller urinvägsinfektion sedan jag började hos New Life Chiropratic för 4 år sedan.

 Det jag tycker är fantastiskt är, att bli justerad, är så mycket mer än att bli av med värk och smärta.  Det kan hjälpa sådant som inte syns och som man inte tänker på, som immunförsvaret.

Jag har fått ett helt annat liv. Jag kan och vågar göra så mycket mer nu som var otänkbart innan. Förut fanns det inte en tanke på att jag kunde åka någonstans pga. att smärtan kunde komma när som helst och jag kunde bli sängliggande med kräkningar. Nu senast i helgen har jag varit i Stockholm med min dotter och det var helt underbart.

 Helene Bohman

_____________________________________________________________________________________

 

New Life Chiropractic är fantastiska.

De har hjälp mig under flera år med att hålla min whiplashskada och migrän i schack.

När jag fick diagnosen bröstcancer fanns New Life Chiropractic där för mig mer än vad jag kan beskriva. Dessa fantastiskt kunniga, optimistiska och varma människor har hjälp mig både under och efter min sjukdomsperiod med kiropraktik och livsstilsförändringar på flera andra områden.

New Life Chiropractic är så mycket mer än kiropraktik. De har inte bara gett mig ett fortsatt bra liv, de har gett mig ett nytt.

Bakgrund:

Jag sökte mig till New Life Chiropractic av nyfikenhet då jag hörde att de arbetade friskvårdsinriktat med att hålla friska människor fortsatt friska och inta ”bara” hjälpa de som hade problem.

Jag levde ett hyfsat sunt och friskt liv men kände att justeringarna var något som var bra för mig. Vad jag då inte anade var att jag skulle råka ut för både en bilolycka och cancer.

New Life Chiropractic´s professionella kunnande och bemötande på alla områden är jag så oerhört tacksam över.

Tack för att ni finns

 Irene Sandström

_________________________________________________________________

Innan jag blev färdig med att söka hjälp för mina besvär i rygg, nacke och ischiasbesvär, fick jag lida i 30 år i onödan.

Jag hade problem med rörligheten och hade svårt att röra mig utan smärta.

Jag började på Helsingborgs Kiropraktik Center 2007 där Nicklas jobbade. Han hjälpte ägaren vid en mammaledighet och när han slutade där följde jag med honom till den nyöppnade praktiken i Ängelholm.

Mina tankar från början var att efter några behandlingar skulle jag vara fri från smärta.
NEW LIFE släpper inte sina patienter efter bara några få behandlingar utan fortsätter att behandla för att underhålla kroppen så att den får chansen att läka på rätt sätt.

Upplevelsen hos NEW LIFE är positiv och jag har varmt rekommenderat andra att ta kontakt

Efter ett fåtal behandlingar blev jag besvärsfri, smidigheten i kroppen återkom och jag har mycket lättare för att röra mig. Tappade även ett par kilo.

Lena Wihlborg, Båstad

______________________________________________________________________

 

Innan jag började på New Life Chiropractic hade jag ont i både ryggen och nacken. Jag hade svårt att vrida nacken och att lyfta mina ben och armar.

Mina problem kom smygande redan 2010, men det dröjde till augusti 2011 innan jag sökte hjälp hos NLC.

Då hade jag provat sjukgymnastik hos sjukgymnasten på vårdcentralen utan resultat.

Mina upplevelser hos NLC är mycket goda. Det tog en stund innan jag märkte att min kropp började läka, ungefär 5-8 månader.

Nu är jag nästan symtomfri. Känner av lite i rygg och nacke ibland men det är mer sällan.

Nils-Tore Lindqvist

______________________________________________________________________

 

Jag kom i kontakt med NLC sommaren 2007.

Jag har haft problem med skolios sedan tidig tonår, men ständig värk och stelhet i rygg, axlar och nacke.

Jag har alltid varit infektionskänslig med täta förkylningar. Det har blivit många behandlingar per år mot både halsfluss,

 öroninflammationer och bihåleinflammationer.

 Det har varit tydligt att immunförsvaret inte har fungerat som det ska.

De senaste åren har infektionerna blossat upp igen. Oftast har jag inte hunnit bli frisk från den ena förkylningen, förrän nästa har kommit.

Dessutom hade jag börjat få problem med lederna, speciellt vid förkylning.

När jag kom i kontakt med NLC visste jag inte vad jag skulle tro om behandlingen. Jag gick på deras informationskväll,

och tyckte att det som sades där verkade väldigt vettigt.

Jag bestämde mig för att ge det en chans.

Redan efter första behandlingen kunde jag sträcka på ryggen, vilket jag inte hade kunnat på många år.

Helt plötsligt fick jag en helt ny hållning. Vilken frihet!

Jag började med att få tre behandlingar i veckan i två veckor, och jag märkte att för varje gång blev jag lite piggare.

 En dag var tröttheten helt som bortblåst.

Jag höll mig frisk hela hösten, förutom en lindrig förkylning som gick över på två dagar.

 Resten av familjen har varit rejält sjuka med kraftiga förkylningar och magsjuka.

Jag är plötsligt den som är friskast nuförtiden. Blir jag sjuk, får jag det väldigt lindrigt.

 Det har alltid varit jag annars som blivit hårdast drabbad.

Jag är glad att jag påbörjade den här behandlingen, och jag kommer till att rekommendera den till alla.

 Åsa Thuresson

______________________________________________________________________

 

Innan jag kom till er var min vardag enformig och begränsad. Jag mådde inte bra, varken fysiskt eller psykiskt. Problemen har jag haft i mer än femton år.

Jag har varit hos flera läkare, blivit röntgad, besökt sjukgymnast i flera omgångar och jag stoppat i mig värktabletter till ingen nytta. Beskedet jag har fått är att jag får ”leva med det”.

Jag kunde inte gå i trappor utan besvär, inte gå långa promenader och dansa var det inte tal om längre.

Jag har aldrig haft en tanke om kiropraktik förrän jag såg er annons i morgontidningen. Allt som stod där stämde in på mig och min kropp.

Inför första besöket var jag nog lite fundersam över hur det skulle gå. Men den positivitet och värme ni utstrålar, och arbetet ni gör med mig är över all förväntan. Efter någon månad började jag se resultat. Allting kändes lättare både fysiskt och psykiskt.

Jag har haft en svacka ett par månader av personliga skäl, inte tränat och skött om min kropp som jag ska. Det har jag förstått att jag måste göra.

Nu har jag kommit igång igen. Nu ser jag framåt och mår bra.

Tack för allt, alla tre.

Kram

Ingalill Persson

______________________________________________________________________

 

Min vardag innan jag kom i kontakt med New Life Chiropractic var inte så rolig. Jag var stel, hade svårt att sova, värk, var stressad och irriterad.

Dessa problem har jag haft sen 1995 och har tidvis inte mått särskilt bra.

Jag har sökt hjälp hos kiropraktor i Helsingborg med kände att det inte fanns någon målsättning med behandlingen, trots bra kompetens.

Det jag ville var att sova skönt, få rörlighet i ryggen och kunna utföra normala sysslor, och jag visste att kiropraktik var det bästa för min rygg.

När jag kom till New Life Chiropractic blev jag väl omhändertagen, noga undersökt och det fanns intresse för att komma fram till ett mål med behandlingen.

Det tog ungefär 20 justeringar innan jag märkte resultat, men de resultaten överträffade långt över mina förväntningar. Jag kunde ”stå” på mina ben, jag blev rörlig och smidig i ryggen, hållningen blev bättre, irritationen försvann och jag blev harmonisk.

Mitt liv och hälsa har blivit betydligt bättre, vetskapen om att min ryggrad och nervsystem fungerar bättre ger ett inre lugn. Jag har blivit mer kroppsmedveten i och med en bättre hållning.

Jag rekommenderar gärna mina erfarenheter till andra.

Kram och tack för er kunskap och engagemang mot min bättre hälsa. Jag är väldigt glad att jag kom i kontakt men er.

Pia Björk

______________________________________________________________________

 

Har haft värk i nacke, axlar, rygg och i höger höft i ca 20 år. Har varit på utredning hos olika läkare, smärtkliniker och kiropraktorer. Jag har även provat akupunktur.

Ingenting av detta har hjälpt.

Inte förrän jag kom till New Life Chiropractic. Är helt bra i höften och mycket bättre i ryggen, i mina axlar och i min nacke. Det har tagit ca ett år att uppnå detta.

Tack!

Hälsningar Monica

_____________________________________________________________________________________

 

För lite drygt två och ett halvt år sedan, våren 2010, hann tiden ikapp mig. Efter att under en längre tid levt under press, stress och för mycket stillasittande i mitt dåvarande arbete, i kombination med för lite fysisk träning så havererade kroppen. Den tvärvägrade……

Jag har ända sedan ung ålder älskat att träna. Denna passion tog mig till ishockeyn, en sport som jag utövade på elitnivå fram till 36 års ålder. Kroppen är gjort för träning och ett aktivt liv. Men idrott på elitnivå sliter på kroppen. Jag slutade vid 36 års ålder på grund av att min rygg var dålig. Jag hade ett diskbråck som spökade. Efter avslutad karriär hämtade sig kroppen och jag kunde leva ett liv utan problem och med träning på mer än motionsnivå.

Detta fungerade bra fram tills att arbetet tog överhand och träningen blev lidande. Detta i kombination med stillasittande och stress gjorde att det där diskbråcket åter gjorde sig påmint. Denna gång värre än tidigare. Jag kom till en punkt där jag inte längre kunde sova på nätterna och var så dålig att det fick hela systemet att haverera.

Efter gjord magnetröntgen fick jag på rekommendationer från ortopedläkare, tid för att steloperera två kotor L4, L5 och L5, S1. När det var dags för provtagning inför operationen började jag tveka. Kände att det måste finnas en annan utväg. Jag var bara 43 år, vad händer när kotan ovanför de opererade kotorna inte längre vill.

Eftersom jag under hela min aktiva karriär kommit i kontakt med alternativa metoder, så är jag öppen för dessa och har god erfarenhet av de samma! Jag tog kontakt med Anne och Nicklas för att höra mig för vad de trodde att de kunde bistå med. Efter detta första möte avbokade jag operationstiden och valde att gå hos NLC.

Jag ångrar inte det valet idag. Jag är åter på banan! Sitter mindre stilla och tränar mer regelbundet igen. Jag kan i stort sett göra det mesta i träningsväg idag. Jag kan åter göra det jag brinner mest för och det är att träna och vara aktiv.

Jag vet inte vad en steloperation med efterföljande behandling skulle kosta, men jag kan enkelt konstatera att det är tråkigt att det inte finns några avtal med den alternativa medicinen. Den kostnaden är betydligt lägre än vad en operation hade varit.

I mitt fall är namnet New Life passande, då jag verkligen har fått ett nytt liv tillbaka!!

Roger Hansson

_____________________________________________________________________________________

 

Innan jag kom till New Life Chiropractic mådde jag väldigt dåligt. Jag har haft ont i ryggen sedan tonåren och hjärtbesvär sedan 2 år tillbaka.

Jag har blivit opererad i ryggen på Ängelholms sjukhus. Jag har även varit inne på sjukhus för mina hjärtbesvär.

Mina upplevelser hos NLC är mycket positiva. Jag har minskat min medicin med en tablett som jag tar för mitt blodtryck. Jag har gått ner 2 kilo i vikt på ca 1 månad. Jag mår mycket bättre och min omgivning säger att jag är mycket piggare. Nu orkar jag ta mina dagliga promenader.

Det tog bara 2 veckor innan jag märkte en förändring i min kropp.

Idag orkar jag betydligt mer. Är inte alls lika trött som tidigare.

Sven-Åke jönsson

_____________________________________________________________________________________

 

Innan jag kom till New Life Chiropractic mådde jag inte så bra och jag hade haft mina problem länge.

Nu mår jag redan mycket bättre och mina upplevelser hos NLC är mycket positiva.

Jag märkte resultat väldigt snabbt.

 Edit Wallin

______________________________________________________________________

 

Sökte egentligen NLC för att jag upplevde mig sned i ryggen, men hade samtidigt artros i knäna. Berättade för Nicklas att jag skulle opereras i Hässleholm eftersom jag varit där 3 ggr och röntgen visade att det

enda man där kunde hjälpa mig med var en ny knäled.

Jag har haft mina problem i ca 5 år så jag har haft mycket ”boker” i knäna och alltså inte kunnat böja dem plus ont och värk på nätterna.

Jag har sökt hjälp på ortopeden i Hässleholm tidigare.

Min upplevelse hos NLC har varit helt otroligt bra sedan Nicklas har börjat jobba med mina knä, detta

trots att jag jag haft uppehåll med justeringarna på 4 månader pga resa.

Det tog en stund för kroppen att börja läka. Det är lite svårt att komma ihåg men det tog ungefär några månader till ett år.

Jag mår jättebra nu. Jag har förutom knäproblemen inte haft någon större smärta någonstans.

Ps. Var på fest och dansade på ett mycket trögt golv. Efter det fick jag jätteont igen, speciellt i höger knä men efter två behandlingar hos Nicklas var allt OK igen Ds.

Gunilla Högfeldt

_____________________________________________________________________________________

 

När jag kom till NLC hade jag diskbråck i ländryggen. Jag mådde fruktansvärt dåligt.

För 1,5 år sedan i april 2012, opererades jag för diskbråck. Allt gick bra men som en komplikation fick jag droppfot. Jag gick med 2 kryckor hela den sommaren. Blev lite bättre i nov-12. Fick ett återfall i dec-12. Jag blev jättesjuk och blev bara sämre och sämre.

Jag kunde inte sitta, bara ligga. Jag fick ligga och äta. Jag fick göra allt liggande. När det var som värst åt jag 19 tabletter om dagen i 8-9 månader.

Jag fick reda på att NLC fanns så jag sökte hjälp där.

Mina upplevelser där har varit jättebra. Har känt mig bättre och bättre. Nu kan jag sitta och äta och göra allt det jag vill.

Det tog ca 1,5 månad innan jag märkte att min kropp började läka.

Idag har jag ett normalt liv. Bor på 3:e våningen utan hiss. Jag har min droppfot kvar annars är jag helt okey. Går långa runder varje dag.

Det gäller att inte ge sig.

Ingegerd Lohmander

_____________________________________________________________________________________

 

Innan jag kom till NLC mådde jag mycket dåligt och det hade jag gjort i ett år.

Jag har sökt hjälp på sjukhus utan resultat.

Efter att ha sprungit 20 maraton, 100 - tal halvmaror och 10 vasalopp var jag på väg till skidtunneln och när vi kom fram kunde jag inte gå ur bilen.

Mina upplevelser hos NLC är mycket goda och jag märkte redan efter 4 gånger att det hände något i kroppen, att den började läka.

Idag kan jag springa lite lugnt ca 6 km, så nu ser jag fram emot snön igen.

Jag mår så mycket bättre.

Lennart Persson

______________________________________________________________________

 

Vår son kom till världen i rasande fart och ända sedan dess har han fortsatt på samma sätt, vilket så klart har orsakat en del störningar i hans nervsystem/kropp.

Under sina första år hade han många höga febertoppar som läkare egentligen inte kunde ge någon förklaring till, han klagade också emellanåt på ryggont speciellt i samband med att han började träna fotboll och hockey.

En kille på 6 år, som han då var, ska inte behöva ha ont därför tog vi beslutet att låta honom börja hos New Life Chiropractic. Jag gick på kontinuerlig behandling hos Anne och Nicklas, jag har blivit otroligt hjälpt och ville att dom även skulle försöka hjälpa vår son.

Det upptäcktes att han hade 4 kg fel vikt på en sida vilket gjorde att hans ena ben var kortare än det andra. Så mycket fel på en sådan liten kropp, inte konstigt att hans rygg sa ifrån.

Nästa direkt kunde vi märka skillnad på honom, han orkade mer och klagade inte lika ofta på sin rygg, det blev längre mellan hans febertoppar och när han någon gång fick feber blev den betydligt lindrigare. Efter bara ett halvt års behandling så försvann hans symtom i ryggen helt och idag är han   (9år) nästa aldrig sjuk.

Han säger själv till när han behöver en justering, har en mycket god kroppskännedom för att vara 9 år och är fortfarande enormt nöjd när han kommer ifrån en justering.

Han vet vad som kan orsaka störningar i hans kropp och försöker tänka på hur han ska t ex sitta vid Ipaden och han är otroligt duktig på att röra sig hela dagen, helst utomhus.

Nicklas och Anne betyder mycket för honom och för oss, att få gå på justeringar och få träffa dessa karismatiska människor, är något som kan göra hela ens dag.

Även Annelie har en stor plats i våra hjärtan.

Tack snälla för att ni finns för oss.

Fam. Dacke Thall

_____________________________________________________________________________________

 

Har under många år gått med problem i rygg och axlar.

Sökt hjälp har jag bara gjort vid riktigt akuta tillfällen, läkare som skrev ut piller som smärtlindring. Har även varit hos kiropraktor.

Det som fick mig att söka till New Life Chiropractic var efter en skidsemester där jag som normalt är vältränad, fick mjölksyra i benen efter bara en kort tur nerför backen.

Efter bara några få besök hos Nicklas märktes skillnad i rygg, nacke och mina axlar var perfekta igen. Jag hade inga problem med att resa mig efter arbete i trädgården där jag t.ex. fick ställa mig mot en vägg eller träd för att räta upp ryggen.

Skidåkningen gick som en dans igen, det var inga problem att ta sig ner för backarna.

Bo Svensson, Båstad

_______________________________________________________

 

Innan jag kom till NLC hade jag en molande värk I ländryggen. Det började redan i december 2011.

Jag har inte sökt hjälp på andra stället utan sökte mig hit direkt.

Mina upplevelser hos NLC är mycket positiva, professionellt och vänligt bemötande.

Förändringen kom snabbt, redan efter en månad.

Idag mår jag mycket bättre, har mer energi och känner mer glädje. Promenaderna blir längre utan smärta och trötthet.

Therese Gyan Granlund

______________________________________________________________________

 

Min utgångspunkt i Juli 2008 när jag för första gången kom till Anne och Nicklas var att kunna stoppa upp en nedåtgående process vad gällde både min arbetskapacitet och livskvalité.

Smärta, skakningar och yrsel hörde vardagen till och trots min glädje över livet och jobbet gick det allt sämre. Mina dagar bestod till stor del av att återhämta mig efter varje arbetstillfälle eller aktivitet. På nätterna vaknade jag med smärta och sömnen blev störd och när jag väl skulle stiga upp var det väldigt tungt..

Min skolios och sneda rygg, hade flera läkare ”tittat” på bland annat en reumatiker specialist, efter röntgen blev det enbart ett konstaterande, smärtan som alltmer gjorde sig påmind vid mitt arbete framför datorn var ngt som jag var tvungen att leva med!

Så till detta kom skakningarna, med ursprung från början av 1990-talet efter en konstaterad B12 brist har jag även levt med detta, då också detta förvärrades blev det bara för mkt!

Flera REHAB-perioder med intensiv träning hade jag genomfört.

En förstående husläkare, med hennes hjälp fick jag MR röntgen, som också kom Anne och Niclas till del. Med detta som utgångspunkt fortsatte också behandlingen…

Med stöd av anhöriga såväl moraliskt som ekonomiskt har jag nu gått ca 40 behandlingar!

När jag går ser jag världen annorlunda, mitt huvud kan jag hålla upp utan min sneda rygg, jag klarar av mitt skrivbordsarbete utan svår smärta och inte minst skakningarna är nästan borta…

Jag som hade haft så ont när jag satt lite längre stunder fick nu svaret, att mitt bäcken varit luxerat , nu kan jag sitta….

Summan är den att jag fortfarande har min ”reumatiska diagnos”, och symtom från denna, men det klarar jag av att leva med på ett helt annat sätt nu, och att jag fortfarande delvis är kvar i arbetslivet.

Detta var min berättelse från verkligheten, jag hoppas den kan inge hopp!

/Charlotta

_____________________________________________________________________________________

 

Min vardag för 3 år sedan:

Morgonen börjar med att under kraftig smärta, ta på strumporna. Försiktigt reser jag mig och tar ett djupt andetag, jag står. Under en vanlig dag får jag mellan 10-20 djupa hugg i ländryggen. Precis när som helst kommer huggen. Sittande liggande eller gående. Det känns som om någon slår in ett järnspett i sidan.

Jag fick tips av min tvillingbror som läst om New Life Chiropractic. Jag tog kontakt med Anne och Nicklas. Jag fick snabbt konstaterat att läkarstationens remiss om att få 15 mm påbyggnad på min högra sko som kompensation av ett kortare ben pga. benbrott, skulle bara göra min kropp mer skada än nytta.

Jag började min behandling med 3 ggr per vecka hos Anne och Nicklas. Smärtan gav inte efter, och jag funderade på om jag själv brutalt skulle avsluta mitt liv för att slippa all smärta.

Behandling nr 33: Efter denna träff, går jag ut, tittar som vanligt ner på trappstegen i huset. När jag kommer ut på trottoaren känns det som om något bara rätar upp min kropp. WAOW!!!! Vilken känsla! Jag kan se framåt! Nu börjar det kännas bra.

Nu har det gått snart 3 år och jag är 54 år ung. Inga hugg längre sedan 1,5 år. Jag har under många år samlat på mig skador. Och då får det ta tid att fixa det också. Dom milen som jag kört för att få behandling, och dom pengar jag har betalt är ingenting jämnfört med att få må så bra som jag och min omgivning gör.

Det är magiskt!

Mvh,

Uffe Nilsson

_____________________________________________________________________________________

 

Innan jag kom till New Life Chiropractic hade jag enorma problem med mina ben. Dom var helt kraftlösa, jag hade svårt att gå upp i trappor och jag hade väldig smärta.

Problemen började i december 2013 och jag har sökt hjälp på vårdcentralen som skickade mig till en MR röntgen och till en ortoped.

Mina upplevelser hos NLC är mycket positiva. Det känns seriöst och de har ett vänligt bemötande.

Det tog några veckor innan jag märkte att min kropp började läka.

Idag är jag inte lika kraftlös i benen. Smärtorna inte lika starka. Är lite stel på dagen ibland. Jag har fortfarande lite smärtor på natten särskilt vid sidoläge.

Vanja Laismark

_____________________________________________________________________________________

 

Till Nicklas Wagner, New Life Chiropractic Ängelholm

Min rygg har gett mig bekymmer I över 40 år. Varje år var jag liggande någon eller några veckor på grund av ryggen med stora smärtor och problem att röra mig. Jag har sökt all slags hjälp som står att få, från professor i ortopedi, läkare, kiropraktorer, naprapater, sjukgymnaster till olika hälsobehandlingar. Jag tvingades sluta arbeta innan jag fyllt 60 på grund av ryggen, vilket var mycket jobbigt.

Ingen läkarbehandling har hjälpt, oftast tvärtom. Kiropraktik och naprapat har oftast hjälpt tillfälligt, men problemen har alltid kommit tillbaka och jag har aldrig kunnat vara säker på att inte plötsligt få ont igen och inte kunna röra mig. Jag har gjort många röntgen och MR undersökningar där det långt senare konstaterades att jag haft många diskbråck. Operationer har enligt läkare inte varit möjliga.

För 2 år sedan fick jag åter ett riktigt besvärligt återfall. Mycket smärta och jag var tvungen att sitta i rullstol i 2 veckor för att kunna förflytta mig. Besökte 2 läkare och en kiropraktor utan någon lindring. Fick SOS flyg hem från semestern.

Några månader senare såg vi er annons i tidningen. Den var intressant eftersom ni gjorde en ordentlig kontroll först av vad som var fel. Mätte nervfunktionen på de nerver som utgår från ryggraden och följde sedan upp behandlingen efteråt för att se att den givit resultat och att nervfunktionen förbättrats. Fick en diagnos som bygger på orsak, inte på symtom som är det normala inom medicin. Jag har tidigare aldrig varit med om att man både objektivt och subjektivt kontrollerat orsaken och symtomen och att behandlingen givit resultat. Sedan följt ut utvecklingen så man säkert vet att behandlingen fungerat långsiktigt.

Innan jag påbörjade behandlingen var jag mycket tveksam till er behandling pga min långa erfarenhet av misslyckade ryggbehandlingar. Jag undrade vid första mötet hur stor lyckandefrekvens ni hade. Omkring 90 % om man fullföljer behandlingen, var svaret. Behandlingen kom att ta tid eftersom justeringen av ryggen måste gå långsamt för att undvika bakslag. Som att flytta tänder vid tandreglering.

Först efter någon månad märkte jag att behandlingen givit resultat. Sakta men säkert har sedan ryggen blivit bättre och stabilare. Smärtan släppte helt efter 2-3 månader. Nu är det 1,5 år sedan jag började behandlingen. Så lång tid har jag inte varit bra i ryggen under de senaste 40 åren.

Det bästa är att jag inte behöver vara rädd för att det plötsligt ska smälla till med ”ryggskott” när jag rör mig. Ryggen är stabil! Rörligheten har kommit tillbaka. Känseln i benen har tydligt blivit bättre och jag kan göra nästan allt jag vill.

Det är den första riktigt seriöst och logiskt uppbyggda behandling jag fått på alla dessa år. Man började med behandling 3 ggr i veckan, nu går jag varannan vecka och det tänker jag fortsätta med. Det är den bäst och billigaste hälsoförsäkringen jag kan få.

Tusen Tack!!!!

 Christer Malmström

_____________________________________________________________________________________

 

Jag ä en ”gammal tant” på 83 år. Min uppväxt var präglad av hårt arbete, då jag miste min mor redan som 10-åring. Måste då, tillsammans med min far, ta hand om småsyskon och sköta ett lanthushåll. Redan som 15-åring fick ryggen en ”knäck” vid tungt lyft. Det blev en veckas sängläge, något läkarbesök var det inte tal om på den tiden. Under hela min ungdom gjorde ryggbesvären sig påminda allt som oftast. Har alltid varit mycket i farten. Gymnastik är mitt stora intresse. Har genomgått 3 graviditeter som var närmast katastrof för ryggen.. Fick bara rekommenderat och utprovat hårda stödkorsetter, men till ingen nytta. Har sökt hjälp på ortopeden och gått på sjukgymnastik ett flertal gånger, men besvären kommer ändå tillbaka.

Efter senaste röntgen fick jag besked om att ingen bot fanns. Ordinerades bara smärtstillande tabletter i stora doser. Deprimerande.

Så råkade min man läsa en annons om New Life Chiropractic i vår lokala tidning. DE verkade så hoppingivande att vi beslöt att göra ännu ett försök. Min önskan är ju att kunna ta hand om mig själv och helst också mina närmaste den tid som är kvar.

Vi beställde tid för information. Blev mycket vänligt och omtänksamt bemötta. Har nu fått 8-10 behandlingar och känner en fantastisk förbättring. Smärtorna i höger ben är helt borta. Har fortfarande kännbart ont i korsryggen på morgonen, men det ebbar ut efter någon timma. Är betydligt rörligare i kroppen och gåt obehindrat allt längre promenader. Ett ”under” som måste påpekas är: Jag har plågats av svår hand exem i många år och sökt hjälp på hudkliniken, men inga salvor har hjälpt. Nu, som genom ett trollslag, är alla blåsor borta. Endast lite torr och flagnande hud vittnar om de svåra utslagen. Är så tacksam för den hjälp jag har fått och fortsätter behandlingen ett tag till. Ska förbättringen kunna hålla? Väntar inte att bli en 25.åring igen. Tack, tack för all hjälp och omtanke.

Sonia Larsson

En mycket tacksam patient

_____________________________________________________________________________________

För ca 30 år sedan började min rygg att krångla och jag fick mitt första ”ryggskott”. Fick av en kiropraktor veta att diskarna mellan ländryggskotorna var slitna. Efterhand blev jag sämre och hade svårt att sitta utan ryggstöd. Fick ryggskott som varade ni en vecka då och då. Fick även svårt att stå någon längre stund då hela ryggen värkte.

Har gått på ryggskola och sjukgymnastik men inte blivit bättre. Knäna började göra ont och för ett och ett halvt år sedan blev jag tvungen att operera mitt högerknä eftersom det var väldigt slitet.

Då jag började få svårt att gå satt jag ju mycket och ryggen blev sned och nerverna kom i kläm mellan de utslitna diskarna. Operationen av knäet blev bra men jag hade fått en nervvärk som visade sig som en brännande smärta i knäna så fort jag satte mig ner. Fick massor av smärtstillande, men inget hjälpte. För ett år sedan fick jag även operera det vänstra knäet. Operationen gick bra men ryggvärken och nervsmärtan i knäna fortsatte och blev värre. Lårmuskelns och sittmuskelns fäste blev inflammerat så jag hade väldigt svårt att sitta och ligga.

Fick god hjälp av sjukgymnast med akupunktur och töjningar. Gör själv stretchövningar. Så det är bättre nu med muskelfästena. Känner av det ibland på nätterna.

Efter att ha fått gjort en MR röntgen av ryggen konstaterade ryggläkaren att man inte kunde göra något operativt åt min rygg. Jag fick en korsett och den använder jag när jag städar och jobbar i köket hemma. Den kan jag inte använda när jag sitter så nervsmärtan fortsätter.

Hösten 2015 såg jag en annons från New Life Chiropractic, så jag gick dit och lyssnade på ett intressant föredrag. Började hos Nicklas, som är helt fantastisk och duktig person. Det är med stor tillförsikt jag fortfarande går dit och blir justerad, för det har hjälpt mig oerhört mycket. Man blir så positivt och vänligt bemött av Annelie också, som alltid är så hjälpsam.

Min rygg är mycket bättre och nervvärken är inte längre så intensiv, men jag har en bit till innan jag blir helt bra. Jag litar på att Nicklas fixar det. Nu är mina knäoperationer ganska läkta också. När jag började hos Nicklas gick jag med rullator och fick ta hissen upp. Nu går jag både uppför och nedför trapporna utan vidare.  Jag går på vattengympa, promenerar med stavar, bowlar och håller igång. Är så tacksam för all hjälp jag fått och för den fina atmosfären på NLC.

 Anita Carlsson

_____________________________________________________________________________________

 

Min make lade fram tidningen framför mig. Där var en annons f‹ir New Life Chiropractic. Jag läste och såg att det var exakt de problem jag hade som de sade sig kunna lindra.

För mig blev det ytterligare ett halmstrå att grabba tag i, och jag har inte ångrat en sekund att jag tog chansen.

De problem jag hade var ont i ländryggen ned i ändan med en ständig värk. Ibland låste sig höger ben och min make fick hämta mina kryckor för att jag skulle kunna ta mig fram.

Jag hade kramp på höger sida i halsen/nacken fiera gånger i veckan. Jag kunde inte lyfta armarna över huvudet eller gäspa förrän krampen med en olidlig smärta satte in.

Eftersom jag sov dåligt var jag ständigt trött.

Jag såg mitt liv i framtiden hängandes på en rullator för att kunna gå.

 Mitt liv är hundutställningar och att visa hund, vilket blev svårare och svårare att orka med. Det var svårt att springa, svårt att stå böjd över hunden och svårt att resa sig när jag suttit.

 New Life — ja jag har verkligen fått ett nytt liv. Värken i ländryggen är nästan helt borta. Krampen har försvunnit helt och jag har börjat kunna springa igen.

Huvudvärken som jag vaknade med var morgon är borta. Någon enstaka morgon kan jag vakna med en liten huvudvärk, men jag behöver inte ta någon medicin mot den.

Nu jobbar jag med min hållning som var värre än bedrövlig när jag först kom till NiclaS. Det är mycket kvar att göra, men jag tänker oftare på nu hur jag sitter, hur jag står och även hur jag ligger i sängen.

 Eftersom det heter New Life började jag även göra andra ändringar i livet. Jag dricker mer vatten nu. Innan drack jag nästan inget vatten alls.

Jag har köpt en ny säng och en ny kudde. Och jag har böjat gå och ja massage.

Man kan inte göra alla förändringar på en gång — men min början hos New Life Chiropractic och Niclas har triggat igång mig.

Skall försöka ta mig i kragen och börja simma igen — och även ta tag i min vikt. Kanske återuppta lite styrketräning och min massör säger att jag borde prova yoga.

Det allra bästa med behandlingen är dock att jag har börjat träna hund igen och jag orkar visa hund utan att bli sänp=1iggande dagen efter.

Jag är inte helt symtomlii, är fortfarande stel i kroppen om jag suttit fel eller suttit för länge. Faktum är att jag är förvånad över att jag så snabbt kände mig bättre.

 

Jag trodde inte på behandlingen i början, var väldigt skeptisk, men som sagt, jag grep halmstrået.

Inger Dahl

_____________________________________________________________________________________

 

Innan jag kom till New Life Chiropractic hade jag konstant ont i bröstryggen. Jag hade haft smärtan i drygt ett år.

Jag sökte hjälp på vårdcentralen och där hade dom en kiropraktor men det hjälpte inte.

Mina upplevelser hos er är fantastiska, alltid pigga och glada och hjälpsamma.

Jag märkte förändringar redan efter några justeringar. Nu mår jag jättebra! Har bara lite ont vid vissa arbetsmoment, annars ingen smärta.

Nu går jag kontinuerligt och får min kropp justerad var 3:dje vecka och jobbar på så sätt förebyggande nu när kroppen har läkt.

Stort Tack!

Agneta

_____________________________________________________________________________________

Innan jag började hos New Life Chiropractic hade jag huvudvärk flera gånger i veckan, var alltid trött och hade nacksmärtor som bara blev värre.

Problemen hade jag dragits med i flera mår utan att få någon hjälp och jag kände att det var för tidigt för mig att ha sådana besvär eftersom jag bara är 21 år.

Min mamma tipsade om NLC och jag bestämde mig för att testa.

Mina upplevelser hos er har varit väldigt bra. I början gjorde det ganska ont men efter bara några veckor kände jag mig så mycket piggare. Idag har jag gått hos er i 4 månader och inte känt mig så här pigg på väldigt länge även om jag har en bit kvar innan min kropp är helt frisk.

Jag har nu fått ork att börja träna och har lyckats gå ner i vikt som jag har kämpat med länge men aldrig orkat. Jag mår helt enkelt så mycket bättre tack vare er!!

Tack för att ni finns!

 

Rebecca

_____________________________________________________________________________________

Detta är helt otroligt. Jag började hos Niclas på New Life för drygt ett halvår sen och jag har verkligen fått ett Nytt Liv. 

Sedan många år har jag fibromyalgi, knäartros och problem med en fot. Detta gjorde att jag belastade ryggen fel och i början på 2015 kom ryggproblemen, främst ländryggen. Kunde knappt komma ur sängen eller upp från stolen. Gick jättedåligt och med böjd rygg och ofta med hjälp av kryckor. Hela tillvaron var pest och pina. 

Jag klarade inte av min underbara trädgård,kunde inte gå ut i skogen och plocka svamp och inte stavgå. 

Idag är det helt annorlunda. Jag kan vara i trädgården, i skogen och stavgå. 

Ett stort plus är också att jag får hjälp med att stärka upp mina knän genom New Life's personliga tränare Jonas. 

Jag är verkligen nöjd och glad för mitt nya liv. 

 

STORT TACK till Niclas, Jonas och Anneli 

 

Cecilia Nethander i Össjö-Boarp April 2016

_____________________________________________________________________________________

När jag började på New Life Chiropractic i augusti 2014 hade jag i många år haft stora problem med värk i rygg, nacke och avdomnade ben som inte ville lyda mig. När jag var som sämst kunde jag inte gå i trappor eller vända mig själv i sängen.

Magnetröntgen visade att jag hade diskbråck, diskbuktning och spinal stenos. Jag var i kontakt med ortopeder både i Ängelholm och på ryggenheten på Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Det alternativ som presenterades för mig var operation, men utan garanti för att jag skulle bli bättre, risken var att nerver i ryggraden skadades när man går in och rensar för att ge mer plats för nerverna.

Jag har hela tiden försökt hitta lösningar med sjukgymnastik, naprapat och mycket egen träning med bland annat pilates. Har arbetat i stort sett hela tiden frånsett en del kortare perioder när jag varit sjukskriven.

Jag som tidigare alltid klarat mig bra från infektioner trots att jag arbetar med barn, blev så nedsatt och infektionskänslig att jag var sjuk i genomsnitt två gånger i månaden. Varje infektion satte sig i kroppen och då framförallt i rygg och ben.

När jag kom till NLC fick jag gott hopp om att kunna bli hjälpt med mina problem men förstod också att det skulle ta tid. Den första tiden var en berg och dalbana, det tar energi av kroppen att börja läka. Vissa perioder var jag väldigt trött både av behandlingarna och av att åka till Ängelholm tre kvällar i veckan efter jobbet. Efter cirka fyra veckor vände det, jag orkade mer, sov bättre och värken avtog efterhand.

Att komma till New Life är alltid trevligt. Annelie och Nicklas är glada, positiva och inlyssnande.

Ett av mina mål när jag kom till NLC var att kunna leva så normalt som möjligt, att orka göra något efter jobbet och att min familj inte alltid skall behöva anpassa sig efter vad jag orkar.

Att resa var något jag drömde om under flera år och nu fungerar det till min stora glädje även att åka till stora städer. Något som var otänkbart för några år sedan.

Nu går jag hos Nicklas var tredje vecka men slutar aldrig att göra mina övningar och att träna själv med pilates, cykling och promenader.

 

Lerberget den 19 april 2016
Susanne Nilsson

_________________________________________________________________________________

               Mår oförskämt bra!

Jag har i nästan mitt hela liv haft problem med huvudvärk och migränattacker, alltid sedan tonåren haft problem med rygg och nacke.

Mitt kall i livet var under många år Restaurang och kallskänks yrket och sedan även i bageribranchen, där kroppen fick klå av monotont och tungt arbete.

Under dessa 10-20 år sökte jag ofta hjälp hos olika kiropraktorer, osteopater, massörer med olika resultat med eftersom jag hade samma jobb uteblev ju resultaten.

Jag sökte också bot med hjälp av ”massor” av olika sorters tabletter för smärtlindring och huvudvärk, utan några resultat.

 För sex år sedan gick jag sedan totalt i däck, fullständig utmattning

och ner i en djup depression,

Blev sjukskriven i ca 1,5 år med flera återfall och långa bättring.

En ny vår med ett nytt sätt att leva på blev min nya livsstil, men ändå fanns smärtor,

Huvudvärk-migrän mm hela tiden där!

 

En sen höstdag kom min svägerska med en ur riven tidningssida och sa

-Snälla Malena tror du inte detta skulle kunna vara något för dig?

Jag läste och bestämde mig för ännu en gång testa på något som kanske kunde lindra…

 

Denna gången var det en introduktionskväll på New Life Chiropractic i Ängelholm,

Jag ringde och anmälde mig och var med och lyssnade!

Bestämde ganska snart att jag skulle ge detta en chans.

Efter inskrivingen och första scanning stod det klart att jag ville ge mig själv en ny start.

 

Efter andra veckan med justeringar kunde jag helt plötsligt röra mig ”mycket mer”

än jag kunnat på många år och inte minst den senaste tiden, och då hände de något…

jag tänkte utan huvudvärk och positiva tankar fanns i min hjärna, jag kunde promenera utan hjärtklappning och jag började äta lite nyttigare av någon skum anledning.

Efter fyra veckors behandling hade jag tappat ca 5kg i vikt…..och wiii viken kick!

 

Vid men andra scanning hade jag…. Ingen daglig molande huvudvärk inte haft mer än ett

migränanfall, ingen ångest att tala om, nästan inga domningar i armar och fingrar,

magen skötte sig utan några större problem och ett stort plus jag hade gått ner 10kg i vikt!!

Mina bildervisade helt ofattbara resultat.

Tiden har sedan rullat på och allt har funkat bra, mina resultat har varit fantastiska och jag mår så mycket bättre.

 

Nu är jag inne på mina sista träffar med Nicklas och gänget och ser fram emot att komma på besök några gånger i halvåret, eller bara när jag känner att det skulle vara en kick i rätt riktning igen, för oj… vad jag lärt mig om hur min kropp funkar om jag lyssnar på den och visar den på ett sätt som både kropp muskler och hjärna förstår. Blivit lite klokare!!

 

Tack Mona (min svägerska) för tidningsklippet, Tack Nicklas för alla tålmodiga justeringar, Tack Annelie för underbart mottagande och support. TACK!

 

Kram från Malena Nilsson Ängalag

(en ovanligt pigg o gla’ 51åring!)

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Har fått livet tillbaks

 

Att jag kom i kontakt med NLC- New Life Chiropractic, var att min man såg en annons i HD. Han tyckte att det skulle hjälpa mot mina smärtor. Jag önskade det i julklapp 2015 och det var den bästa julklapp jag kunde få.

 

Inga tabletter mer, stressar inte, blir inte irriterad som förr och sömnen har blivit bättre.

 

Whiplash skadan jag ådrog mig år 1972 som jag har haft ont av i många år med skakningar i huvudet, har försvunnit. 

 

Har haft ont i ländryggen i ca 3 år. Det har också försvunnit. Nu kan jag dammsuga, kan vara i trädgården och mycket annat.

 

Det är så underbart. Tack och lov att ni finns, ni är guld värda alla.

 

Kram Ingrid N 84 år

_____________________________________________________________________________________

Jag mådde inte särskilt bra när jag kom till NLC. Ständig värk i rygg och nacke. Även vänster ben. Efter en runda på golfbanan kunde jag inte böja knät. Spel 2 dagar på rad var inte att tänka på. 1 runda gick något så när med värktabletter.

 

I flera år har jag haft känningar i ländryggen men det är jobbigt i byggbranschen. Så en dag 2010 i juli när jag tog ett tungt lyft kom en nerv i kläm.

 

Efter den händelsen gick jag på morfin tills jag blev opererad i Ängelholm där dom efter vad jag förstår, tog bort en bit som tryckte på nerven. Efter rehab blev det ganska ok men den ”gamla” värken fanns kvar.

 

Jag gick på en intro föreläsning hos er på NLC och fick förtroende för er och har nu hållit på i 2 år och har blivit av med den ständiga värken.

 

Det var först efter år 2 som jag tyckte att behandlingen gav det jag förväntade mig och har efter hand blivit bättre.

 

Idag fungerar kroppen mycket bättre. Jag har renoverat ett radhus som jag köpte efter att min fru gick bort 2012.  Visst är jag trött i ländryggen efter en dag med byggjobb men vaknar utan värk på morgonen. Intaget av värktabletter är mycket begränsat.

 

Jag har inte spelat så mycket golf detta året pga att jag har spelat i 43 år, så suget finns inte där längre. Spelat 1-2 ggr i veckan men kan spela 2 dagar på rad utan att bli stelbent. Märk väl att jag körde golfbil både före och efter operation.

 

Jag är mycket nöjd med behandlingen och har alltid blivit trevligt bemött av mycket sympatiska människor.

 

Mina rekommendationer

Vänlig hälsning

 

Lars Bondesson

_____________________________________________________________________________________

Vejbystrand måndagen den 8 december 2015

Kl är 07.40, just intagit sedvanligt morgonmål. Antecknar i loggboken: Väder mulet, +4 grader, ser upp på träden, lugnt knappast en rörelse.

Går ut i köket, sköljer av postlinet och hör kluckandes från vasken. Skulle varit åtgärdat i en behaglig sommartemperatur.

Nåväl- nu skall det åtgärdas. Fram med högtryckspratan, in under vasken, skruvar loss rörbitar, reser mig upp, ICKE- kröp över golvet- ryggen-ryggen-ryggen.

Efter stor möda, med hjälp av diverse utdragna lådor kom jag på fötter.

Därefter följde 6 månader med besök hos läkare, sjukgymnast, andra chiropraktiker och magnetröntgen. Problemen var inte nya...började för 60 år sedan efter ett dåligt lyft.

Jag kunde inte ligga i min säng- bäddade med kuddar och täcke i en fåtölj- sömnen blev därefter.

Allt syntes klart för en ryggoperation- om inte? Rögle, vårt kära hockeylag, hade i sin tidning en annons om något New Life Chiropractic undertecknat av Anne Wagner och Nicklas Wagner.

Några dagar senare, måndagen den 30 maj satt jag på en information på New Life Chiropractic.

Resten är historia. Redan efter tredje omgången med Nicklas kunde jag förflytta mig och röra mig märkbart bättre. Nu efter tre månader har jag fått ett nytt liv. När jag tidigare gick till en chiropraktiker var det med blandade känslor. Hur jäkligt blir det idag?

I New Life Chiropractic mets man av eat varmint lend redan i reception for att inte tala om när man möter Nicklas. Jag mår "toppen" idag och är varmt tacksam för den hjälp jag har fått.

Nicklas och hans medhjälpare är unga. Det är betryggande. Jag är själv 85 år och räknar kallt med att behöva hjälp framöver för att konservera den status jag nu har.

Carl-Gunnar Westberg

En tacksam patriark

_____________________________________________________________________________________

När jag kom till New Life Chiropractic hade jag inflammation och artros i lederna, var trött och orkeslös.

Så hade jag haft det från och till i 2 år.

Jag sökte hjälp i sjukvården med fick ingen medicin eftersom jag är astmatiker.

Mina upplevelser hos New Life Chiropractic är positiva hela vägen.

Det tog ca 6-7 månader för min kropp att börja läka och nu mår jag strålande och min kropp fungerar perfekt.

Tack!

Chatarina Strandqvist

_____________________________________________________________________________________

 

Innan jag kom till New Life Chiropractic hade jag ont i benen och svårt att gå i trappor. Hade även ont i ryggen.

De här problemen hade jag haft i ca 2 år.

Jag var hos distriksläkaren och blev skickad på magnetröntgen och därefter fick jag nervblockader.

Mina upplevelser hos NLC har varit bra.

Sedan jag började gå hos NLC tog den bara 1,5 månad innan jag märkte att min kropp började läka.

Än så länge har jag fått fina resultat. Det känns inte så mycket i benen längre och inte i ryggen heller. Jag har nästa blivit av med mina kramper i benen.

 

Tack!!

 

Anita Svensson

_____________________________________________________________________________________