Kroppen läker kroppen

Liksom denna fantastiska palm är kiropraktik helt naturligt. Vi som kiropraktorer använder inga läkemedel, ingen kirurgi, inga onaturliga medel. Vi använder oss av din kropps naturliga förmåga att läka. Med kiropraktiska korrigeringar ökar vi funktion i leder, återställer ledens naturliga belastning, minskar inflammationsgraden och därigenom återfås en positiv relation i ryggrad och nervsystem. För som vår sexårige son säger "kroppen läker kroppen".
 

Och det stämmer, kroppen läker kroppen när det finns funktion i kroppen till att kunna göra det. Många som kommer till oss har förlorat den funktionen och vet att deras ryggrad har fungerat sämre och sämre under en viss tid. Resultatet av det är en försämrad relation mellan ryggraden (de hårda benen som omgärdar nervsystemet) och de delikata nerverna som skickar meddelanden till kroppens alla celler, och som styr allt i kroppen, inte minst läkning. Målet vi har är att stärka och förbättra relationen mellan nerverna och ryggraden. Resultat vi ofta ser är att kroppen läker, så förutom mindre smärta också starkare muskler bättre hållning och en mer fungerande och starkare kropp.

Varje dag tar vi hand om personer i exakt samma situation som du. Personer som lidit länge. Kanske har du tvingats till val du inte velat ta, tvingats säga nej till roliga saker alltför många gånger? Kanske är du trött, orolig och rädd för vad dina problem kan leda till om du inte gör något åt dem? Kanske är du en av många som kommer till oss som varit överallt i sjukvården men även hos andra kiropraktorer, utan att få hjälp?

Tre anledningar till varför du ska gå till en kiropraktor.  
1) Du vill ha en kropp som fungerar bättre och läker de skador och belastningar som den utsatts för och utsetts för på daglig basis.

2) Du mår bra och vill att det ska förbli så. 

3) Du vill öka din energinivå. Många idrottsmän & kvinnor använder kiropraktik innan de ska prestera. 

Därför har vi också olika kategorier av människor som söker vår hjälp. De som har tydliga problem och besvär, de som har små problem eller inga problem, men vill åldras med god vigör och god rörelseförmåga - förbli på topp helt enkelt och de som vill öka sin prestationsförmåga. 

Vilken kategori du än tillhör har vi lång erfarenhet av att hjälpa människor till bättre hälsa och ökat välmående. 

Hur går det till?
Vårt första mål när vi träffas är att ta reda på om vi kan hjälpa dig, hur vi gör det på bästa och mest effektiva sätt, och hur lång tid det kan tänkas ta. Det sker genom att vi i lugn och ro samtalar kring din hälsa och du beskriver din situation för att vi ska få en fullständig bild av dina mål och dina problem. Därefter följer undersökningen. Vi har investerat i den  senaste och mest avancerade teknologin för att på bästa sätt kunna analysera och bedöma din kropps funktion och hälsostatus.

När vi har etablerat den eller de exakta anledningarna till dina bekymmer sätter själva arbetet igång med att korrigera dina skador. Fokus ligger på att öka funktionen i ryggraden så att den fungerar bättre. Detta gör vi genom specifika neurospinala korrigeringar. Dessa korrigeringar ger ökad funktion i ryggrad och nervsystem och minskad belastning på områden som belastats felaktigt. Ökad funktion i lederna ger minskad inflammation, mindre smärta och ökad neurospinal funktion. Med andra ord så påverkas funktionen i lederna positivt och därmed också samarbetet mellan ryggrad och nerver. Även andra leder kan ha nedsatt funktion med ärrvävnad och inflammation som följd. Vi har särskild kompetens inom axel skador, höft och knäproblematik.

Vårt mål
Vi arbetar med ett övergripande mål - att alla som kommer till oss ska få hjälp att uppleva sitt liv på ett bättre sätt. Det kan vara allt från att leka med barnbarn, eller sköta hus & hem till att kunna sköta sitt jobb och ta hand om sin familj. Att kunna njuta mer av sin fritid utan att känna sig begränsad eller trött från en dag på jobbet. Ger du oss det förtroende ska vi göra vårt yttersta för att förvalta det på bästa sätt.

Vi ser fram emot att prata med dig och boka in dig för att ta de där första stegen mot bättre hälsa! Ring oss på 0431-25660 och ta tag i problemen så att inte problemen tar tag i dig.